Vreau sa divortez

 

Mediator contactVreau sa divortez, vreau sa divortez dar nu am curaj ,nu am curaj sa divortez, sa divortez sau nu ?, vreau sa divortez ce trebuie sa fac ?, vreau sa divortez si am nevoie de un sfat, nu am puterea sa divortez, cum sa-l anunt ca vreau sa divortez ?– Toate acestea sunt intrebari pe care le primesc zilnic pe e-mail si carora am sa le rapund pe larg in materialul de azi .

Va ganditi sa divortati? Iata ce trebuie neaparat sa stiti inainte de a face acest pas! 

In Romania, o casnicie dureaza in medie 10- 12 ani.

Casatoria nu este, asadar, un angajament  pe viata si, indiferent de cat de roz par lucrurile la inceput intre cei doi soti, e posibil ca la un moment dat sa se ajunga la divort. 

Statisticile arata ca, in Romania, 1 din 4 cupluri casatorite divorteaza, ceea ce corespunde unei rate de 1,5 divorturi/1.000 de locuitori – una dintre cele mai mari din Europa. 

Problema n-ar fi insa divortul in sine.

Acest eveniment este pana la urma unul logic, pentru ca – nu-i asa? – nimeni nu e obligat sa stea toata viata alaturi de o persoana infidela, indiferenta sau violenta. 

Problema o constituie insa procedura de divort.

Aceasta procedura e destul de stufoasa si de complicata si, daca nu este stapanita bine, solutionarea cazului este mult ingreunat.  

Ganditi-va ca nicio instanta de judecata nu poate desface o casatorie cat ai bate din palme – ea are nevoie de parcurgerea stricta a unor etape, cu cereri, motivatii, probe, martori, acte diverse etc. pentru a se convinge astfel ca divortul este, intr-adevar, necesar.

Cu toate acestea, odata cu intrarea in vigoare a Noului Cod Civil legislatia din Romania a completat un gol existent in spatial juridic romanesc cu o varianta  usoara, fara stress si fara costuri pentru divortul cetatenilor romani MEDIEREA !

Odara cu prezentarea variantei de divort prin mediere voi raspunde la fiecare din intrebarile de mai sus.

-Vreau sa divortez, ce trebuie sa fac ?

Tot ce aveti de facut este sa luati legatura cu un mediator. Mediatorul se ocupa de tot iar dumneavostra, prin mediere, renuntati la expunerea in instanta  de judecata . Astfel evitati stresul creat de salile de judecata, a termenelor, a audierilor de martori, a audierii copiilor, a anchetei psihosociale pentru stabilirea domiciliului minorului s.am.d. Prin mediere totul se desfasoara discret si relaxat in biroul mediatorului fara formulari juridice, fara termene, la o cafea, un fursec, si tot cadrul necesar unui echilibru psihic confortabil pentru luarea unor decizii importante. Trebuie stiut ca medierea este o profesie psiho-juridica si ca mediatorul se preocupa in acelasi timp de aspectele juridice ale desfacerii casniciei dar si de echilibrul dumneavostra psihic , al copiilor cand acestia exista si de interesul superior al minorilor odata cu desfacerea casatoriei . Planul parental pentru custodia comuna a minorilor se face tot sub indrumarea mediatorului fara expunerea copiilor la traume inutile.

Odata ce sotii stabilesc conditiile desfaceri casatoriei in biroul unui mediator, acesta intocmeste toate actele ce trebuie depuse pentru investirea cu titlu executoriu si in termen de aproximativ 30 de zile veti fi chemati pentru ridicarea certficatului de divort.

Totul in conditiile in care tot ce aveti de platit este doar onoarariul mediatorului .

Cum sa-l anunt ca vreau sa divortez ? 

Motivele pentru care nu aveti puterea sa il anuntati pe sotul dumneavostra ca intentionati sa divortati pot fi multiple . Iar medierea este, asa cum spuneam, o profesie psiho-juridica. Dupa consultarea cu mediatorul, daca tot nu ati gasit calea prin care sa il anuntati pe sotul dumneavostra despre intentiile pe care le aveti, aceasta misiune poate fi preluata de catre mediator. Prin tehnici specifice mediatorul este cel care poate sa ii ofere vestea sotului dumneavostra protejandu-l de traume, pregatindu-l psihic pentru a nu avea reactii violente si facandu-l sa inteleaga care este parcursul firesc al vietii in casniciile in care ceva nu functioneaza corect .

Vreau sa divortez dar nu am curaj

Aici discutia este este mult mai ampla iar motivele pot fi multiple . Dupa o discutie cu mediatorul in care acesta va evalua speta dumneavostra veti putea hotara daca intradevar vreti  sa divortati si daca intradevar este o problema de curaj. Lipsa curajului poate fi in egala masura generata de frica fizica de un sot violent ca si frica de a expune copii la traume psihice generate de divort, frica de a da vestea parintilor s.a.m.d.

Si in aceasta situatie recomandarea este sa sunati un mediator care sa va indrume pentru a obtine linistea necesara unui echilibru psihic firesc. Deasemenea nu trebuie sa uitati ca mediatorul este cel care se ingrijeste ca odata cu divortul interesul superior al copiilor dumneavostra sa fie pe primul loc.

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2013

Sigur va mai intereaza si :

  • Cum gasesc un mediator bun ?Cum gasesc un mediator bun ?
    Asa cum stim medierea este o profesie relativ noua in spatiul juridic romanesc ea fiind infiintata in Romania in anul 2006 prin Legea 192/2006 Privind Medierea si Exercitare Profesie de Mediator . ...
  • Ce fac daca fosta sotie nu ma lasa sa imi vad copilul ?Ce fac daca fosta sotie nu ma lasa sa imi vad copilul ?
    Parintele care nu respecta dreptul de vizitare al celuilalt fost sot poate fi executat silit ! A. Modalitatea prin care se efectueaza desfacerea casatoriei este foarte importanta avand in vedere e...
  • Etapele procesului de mediereEtapele procesului de mediere
    Medierea este o metoda de solutionare amiabila a unui conflict ce presupune discutii ale mediatorului – un tert neutru si impartial – cu partile din acea disputa. Discutiile mediatorului cu partile...
  • Merita cursul de mediere ?Merita cursul de mediere ?
    Medierea a aparut teoretic ca o alternativa la supraaglomerarea instantelor si se doreste acum sa devina un fel de justitie privata. Intr-o perioada in care totul se privatizeaza, s-au gasit soluti...
  • Medierea este un dreptMedierea este un drept
    Medierea este un drept !  Medierea obligatorie intalnita in multe exprimari speculative este o sintagma nefericita care face rau atat profesiei cat si societatii daca analizam mai atent mesajul pe ...
 

Leave a Reply

Translate this site:
ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP - STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR - Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la:
-Tel:0768.511.900

Mediator Bucuresti

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.

August 2014
M T W T F S S
« Jul    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Intrebarea mediatorului:

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...

PROGRAM MEDIERE BUCURESTI

MEDIATOR