UCMR se lupta pentru aplicare corecta a medierii in Romania

Punctul de vedere al Directiei Legislatie din cadrul C.S.M., anexat Scrisorii europarlamentarului Monica Macovei ref. la modificarea OUG nr. 90/2012 pentru modificarea si completarea legii nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator:

„(…) faptul ca prezentarea la sedinta de mediere este obligatorie pentru anumite categorii de litigii sau ca procedura medierii poate fi desfasurata si dupa ce conflictul a fost dedus judecatii, nu transforma aceasta profesie intr-o profesie juridica, cata vreme aceasta abordeaza raporturile dintre parti din perspectiva facilitarii negocierilor dintre ele si a aprijinului pentru solutionarea conflictului, iar nu a lamuririi aspectelor juridice ale diferendului dintre parti.

Tot astfel, imprejurarea ca mediatorul poate intocmi anumite acte cu semnificatie in plan juridic (de ex. contractul de mediere, acordul de mediere), nu transforma profesia sa intr-o profesie juridica, dupa cum, de exemplu, nici profesia de contabil, care presupune in mod necesar interpretarea si aplicarea stricta a normelor juridice incidente in materia contabilitatii, nu devine, doar pentru acest fapt, o profesie juridica.”

Textul integral aici:
http://www.cdep.ro/bp/docs/F1272491835/scan0001.pdf
http://www.cdep.ro/co/sedinte.lista

(Visited 29 times, 10 visits today)

Sigur va mai intereaza si :