Tabloul Mediatorilor din Bucuresti

 

Toţi mediatorii autorizaţi se regăsesc pe Tabloul Mediatorilor întocmit de catre Consiliul de Mediere. Întocmirea unui tablou (lista detaliată) cu profesioniştii care exercită profesia de mediator are rolul de a certifica faptul că aceştia dispun de o pregătire profesională corespunzătoare atestată de către organismul autonom care coordonează activitatea de mediere în România. După modelul altor profesii liberale (vezi tabloul avocatilor), tabloul mediatorilor vine în sprijinul potenţialilor beneficiari ai serviciului de mediere, dându‑le posibilitatea acestora să îşi aleagă mediatorul care le corespunde. Potenţialul client este cel care îşi va alege mediatorul ghidându‑se dupa menţiunile consemnate pe tablou. Mediatorul nu poate fi niciodată impus părţilor, acestea având facultatea de a‑şi alege liber mediatorul. De aceea, tabloul mediatorilor se dovedeşte un instrument util în cunoaşterea mediatorilor dintr‑o anumită zonă şi pentru alegerea unui mediator care în viziunea beneficiarilor serviciului de mediere se pliază pe un anumit conflict.

Pentru a se da un caracter instituţional profesiei de mediator, tabloul este publicat în Monitorul Oficial al României, publicaţia oficială a statului român.

Întocmirea tabloului revine în sarcina Consiliului de Mediere care după autorizarea mediatorilor, certifica pregătirea profesională a acestora prin trecerea lor pe tablou. După publicarea în Monitorul Oficial, acesta se pune la dispoziţia tuturor persoanelor interesate la sediul Consiliului de Mediere, al instanţelor judecătoreşti, al autorităţilor administraţiei publice locale, precum şi la sediul Ministerului Justiţiei şi pe pagina de Internet a acestuia. Prezenta acestuia la sediul unor institutii importante constituie un catalizator de promovare a medierii, aratând importanţa pe care legiuitorul o acordă instituţiei medierii.

Consiliul de Mediere are obligaţia impusă prin lege de a actualiza periodic cuprinsul tabloului mediatorilor, ţinând astfel publicul informat cu privire la noile autorizări sau retrageri ale mediatorilor. Numărul actualizărilor anuale ale tabloului nu este precizat putând fi facute oricâte actualizări sunt necesare. Totuşi, este obligatorie cel puţin o actualizare anuală. În aceeşi măsură, mediatorii autorizaţi sunt obligaţi să comunice Consiliului de Mediere orice modificare intervenită în menţiunile cuprinse în tablou pentru ca cei interesaţi să fie informaţi cu privire la modificările survenite.

Consiliul de Mediere are obligaţia de a publica anual în Monitorul Oficial, Partea I tabloul mediatorilor reactualizat, la fel cum se procedează şi în cazul altor profesii liberale.

Tabloul mediatorilor cuprinde conform prevederilor articolului 12 alin. 2 din legea nr. 192/2006 urmatoarele date: 

 

1) Numele şi prenumele mediatorului;

2) Sediul profesional al mediatorului;

3) Pregătirea de bază a mediatorului, instituţiile la care s‑a format şi titlurile cu care le‑a absolvit;

4) Domeniul medierii în care mediatorul este specializat;

5) Durata experienţei practice a mediatorului în activitatea de mediere;

6) Limba străină în care este capabil să desfăşoare medierea;

7) Calitatea de membru al unei asociaţii profesionale în domeniul medierii, precum şi, după caz, al altor organizaţii;

8) Existenţa unei cauze de suspendare.

 

Chiar dacă nu este prevăzut expres în lege, pe tablou se regăsesc forma de exercitare a profesiei precum şi datele de contact ale mediatorului (telefon, site web, e‑mail).

Luna aprilie a anului 2008 a intrat în istoria medierii din România. Prin hotărârea nr. 964 din data de 03.05.2008, Consiliul de Mediere a adoptat primul tablou al mediatorilor, hotărârea fiind trimisă spre publicare în Monitorul Oficial. În termen de o lună de la data întocmirii tabloului mediatorilor autorizaţi prevederile legii 192/2006 au devenit aplicabile iar mediatorii autorizaţi au început să profeseze în condiţiile legii medierii.

Cu toate că în anul 2008 a fost adoptat primul tablou al mediatorilor din istoria României, anul 2006 are o importanţă deosebită în organizarea sistemului juridic din România prin faptul că proiectul de lege privind medierea, elaborat de Ministerul Justiţiei împreună cu Organizaţiile nonguvernamentale din domeniul medierii a fost adoptat de către Parlamentul României, în data de 16 mai 2006, publicat în MOF nr.441 din 22 mai 2006. Prin legea medierii legiuitorul a pus bazele unui cadrul legal în domeniul medierii creând premisele unei noi modalităţi de rezolvare a conflictelor.

După aproape doi ani, Consiliul de Mediere, a reuşit să organizeze profesia de mediator prin publicarea primului tablou al mediatorilor profesionişti din România. Tabloul este structurat pe judeţe şi dă posibilitatea justiţiabilului să se informeze şi să‑şi aleagă în deplină cunoştinţă de cauză mediatorul. Publicarea primului tablou a fost o etapă finală în organizarea profesiei de mediator fiind primul pas spre medierea propriu‑zisă.

Ultimul tablou actualizat în anul 2009 cuprinde aproximativ 1000 de mediatori autorizaţi.

Sursa:http://www.medierea.ro/articole/986-tabloul-mediatorilor-ghid-de-mediere

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2013

Sigur va mai intereaza si :

  • Elena Udrea a divortat pe cale amiabilaElena Udrea a divortat pe cale amiabila
    Elena Udrea şi Dorin Cocoş au pus capăt mariajului printr-o metoda demna de a fi un model pentru cuplurile ce doresc un divort modern si eficient . Printr-o declaraţie de presă comună, ei au anunţa...
  • Care sunt avantajele medierii astazi ?Care sunt avantajele medierii astazi ?
    Medierea este mai puţin stresantă şi costisitoare decât abordarea căii litigioase, cale tradiţională de soluţionare a conflictelor în societatea românească. Bazându‑se pe principiul „ win‑win ”, me...
  • Divortul Divortul
    E foarte greu sa iei decizia de a divorta de cel alaturi de care ai trait cativa ani, mai multi sau mai putini. Oricat de rau ti-ar fi in casnicia ta, decizia de a da divort nu vine aproape nicioda...
  • Procesul de mediere dincolo de proceduriProcesul de mediere dincolo de proceduri
    Solutionarea amiabila a conflictelor este exclusiv in puterea partilor din conflict. O solutionare amiabila este un mod personal al partilor de abordare directa a conflictului prin dialog. Daca ...
  • Ora de MediereOra de Mediere
    Dragi prieteni, pentru a afla mai multe despre medire va invitam sa urmati emisiunea “Ora de Mediere”. Emisiunea va fi  difuzata incepand cu 20 iunie, in fiecare joi de la orele 18, pe canalul The ...
 

Leave a Reply

Translate this site:
ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP - STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR - Pentru programare la o sedinta gratuita de informare despre mediere nu ezitati sa ne contactati la:

NEWSLETTER

Mediator Bucuresti

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.

November 2013
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Intrebarea mediatorului:

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...