Sondaj, mediere

La nivelul Romaniei, 9% dintre respondeti au declarat ca vor merge in instanta, 53% ca vor solutiona conflictul prin intelegere directa cu partea in conflict, iar un procent de 37% au declarat ca vor apela la un mediator pentru a ajunge la o solutie amiabila.

Sunt rezultatele ultimului eurobarometru dat publicitatii de Comisia Europeana, in legatura cu justitia si perceptia cetatenilor din UE asupra ei. Interesante sunt raspunsurile cand vine vorba despre solutiile alternative salii de judecata, dupa cum observati si din sectiunea dedicata Romaniei. Asadar, exista disponibilitate catre rezolvarea amiabila a conflictelor si, mai ales, catre apelul la un mediator. Ceea ce ma incurajeaza in demersurile mele continue de a populariza medierea si de a explica mereu si mereu legislatia in domeniu. Si, bineinteles, de a incuraja lumea spre profesia de mediator, profesie de care va fi mare nevoie in viitorul apropiat.

Sursa:http://www.alinagorghiu.ro/2013/11/29/sondaj-mediere/

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2013

(Visited 15 times, 7 visits today)

Sigur va mai intereaza si :