Rolul avocatului in mediere

Increderea in institutia avocatului, castigata in timp, face ca unele persoane sau firme sa isi doreasca in orice situatie de conflict sa aiba alaturi sfatuitorul juridic de incredere – avocatul !

Trebuie sa mentionez inca de la inceput ca LA MEDIERE ESTE RECOMANDAT CA PARTILE SA SE REPREZINTE SINGURE!  si ca prezenta avocatului in mediere este optionala si nu obligatorie cum este la judecatorie.

 

Trebuie sa tinem cont de faptul ca, inainte de a fi persoane sociale care se supun unor legi, suntem oameni suntem caractere, suntem suma experientelor si a informatilor acumulate de-a lungul vietii, SUNTEM CU TOTI DIFERITI ! DIN FERICIRE !

Si, diferiti fiind, stim ca nimeni pe lumea asta nu stie exact ce ne dorim noi, nimeni nu stie ce este mai bine pentru noi, nimeni nu ne cunoaste valorile si interesele mai bine decat noi insine.

La mediere nu exista un judecator pe care sa il convingem de “dreptatea noastra” la mediere suntem noi cei care trebuie sa luam o hotarare. In mediere ratiunea, sentimentele si interesele dumneavostra sunt judecatorul, si dorintele sau durerea dumneavostra sunt avocatul.

Cu toate aceste rolul avocatului in mediere este bine stabilit de lege si oricine doreste sa participle la mediere insotit de avocat o poate face fara nicio problema.

Rolul avocatului in mediere poate fi acela de imputernicit pentru a va reprezenta in mediere, dar si acela de consultant juridic in situatia in care dumneavostra participati activ la mediere insotiti de avocat.

Rolul avocatului de imputernicit pentru mediere este acela de a va reprezenta in mediere de a negocia in numele dumneavostra, de a lua hotarari in numele dumneavostra si de a semna in baza imputernicirii pe care i-o oferiti de a va reprezenta la mediator. Hotararea pe care avocatul o ia in numele dumneavostra va fi una legala dar una agreata de avocatul dumneavostra nu neaparat cea pe care dumneavostra o agreati cum ar fi atunci cand va reprezentati singur.

Este bine de stiut ca solutia obtinuta prin mediere trebuie sa fie una care sa va convina, pe care sa o agreati, altfel, neacceptand si nesemnand acordul de mediere nimeni nu va poate impune o varianta de rezolvare a conflictului in care va aflati. De aceea nu este nevoie de experienta sau de limbaj juridic in mediere ci de a va impune punctul de vedere si de a cere ceea ce va doriti cu adevarat .

Rolul avocatului de consultant juridic in mediere este acela de a asista la participarea dumneavostra activa in mediere si atunci cand este cazul sa va ofere sfaturi juridice despre drepturile pe care legea vi le ofera ceea ce poate constitui un avantaj. Cunoasterea exacta a drepturilor dumneavostra va poate ajuta pentru formularea pretentiilor si a ofertei in mediere.

Pentru acest rol avocatul poate participa la sedinta de mediere sau poate fi consultat prin telefon. Pe parcusul medierii puteti cere pauze de consultare, puteti cere discutii separate cu mediatorul, puteti cere o amanare pentru a doua zi, totul pentru a va asigura ca luati cea mai buna hotarare si ca semnati un acord negociat temeinic si care vine in intampinarea necesitatilor pe care le aveti.

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere nu ezitati sa sunati la unul din numere de telefon afisate la datele de contact afisate pe acest site.

 

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti – 2012

(Visited 50 times, 26 visits today)

Sigur va mai intereaza si :

  • Mediator pentru instanta Mediator pentru instanta Medierea in relatia cu instantele de judecata presupune ca partile ca sa aiba un proces pe rol sau ca partile sa fi venit la mediator din  dorinta de a obtine un acord pe care sa il […]
  • Cum sa obtii maximul intr-un proces de mediere ?Cum sa obtii maximul intr-un proces de mediere ? Medierea este o negociere asistata de un profesionist in gestionarea eficienta a conflictelor  – Mediatorul . Tot ce trebuie sa faci la mediator este sa vorbesti. Nu trebuie sa stii legi, […]
  • Avantajele medierii pentru avocatiAvantajele medierii pentru avocati Mediatorul nu este un concurent al avocatului! Asa cum nu sunt nici judecatorul, executorul judecatoresc sau expertul tehnic. Profesia de mediator nu trebuie privita cu rezerve sau […]
  • Mediere sau instanta ?Mediere sau instanta ? Medierea in textele mediatorilor devine in ultima perioada o explicare juridica a procedurilor avocatesti prin care oamenii sa poata implementa medierea in te miri ce contexte iar asta sa […]
  • Putem evita divortul prin mediere ?Putem evita divortul prin mediere ? Ca si mediator pot spune ca am o experienta in desfacerea casatorilor suficent de incarcata incat sa militez pentru pastrarea familiilor fie si cu riscul de a avea mai putini clienti in […]