Probleme cu asociatia de proprietari / locatari ? Ati incercat sa le rezolvati prin mediere ?

Medierea a fost in multe cazuri solutia optima, in egala masura pentru proprietarii de apartamanete in relatia cu asociatia de locatari/proprietari, dar si a administratorilor/presedintilor de asociatii de locatari/proprietari in relatia cu locatarii nemultumiti sau cu intarzierila platautilitatilor .

Daca acceptam ca medierea esta o alternativa facila, utila, comoda si necostisitoare la instanta de judecata, atunci medierea este solutia pentru orice tip de conflict fie el si unul intre proprietar de apartament si asociatia de locatari/proprietari  .

Cum procedam ?

Cel mai simplu mod este sa sunam un mediator care ne explica pas cu pas fiecare etapa!  Informarea despre mediere este gratuita, tot ce este de facut este sa apelati la unmediator. Daca cititi acest text ati gasit mediatorul de care aveti nevoie. La rubrica contact gasiti telefonul la care raspunde mediatorul de care aveti nevoie.

Daca vreti numai sa stiti cum functioneaza medierea si doriti sa apelati mai tarziu la unmediator va pot spune ca medierea este implementata de legislatia dinRomaniasi functioneaza foarte bine in Bucuresti ca forma simplificata a justitiei clasice.

Este bine sa va documentati despre mediere citind urmatoare postari : Procedura Medierii,  Avantajele Medierii , Cum sa scapi de un proces in instanta cu ajutorul medierii ? , Ce fac atunci cand merg la mediator ? , Ce este medierea de fapt ? , Unde gasesc un mediator in Bucuresti ?  sau, Cat costa medierea ? postari prezente pe acest site .

In completare va spun ca de pe urma medierii nu are nimeni de pierdut, ca solutia la care se ajunge prin mediere va apartine, ca acordul de mediere este valid numai daca contine semnatura dumneavoastra, si ca odata cu inchiderea conflictului prin mediere se repara si relatia dintre partile ce trebuie sa convietuiasca si dupa conflict ceea ce este un mare castig avand in vedere ca o hotarare judecatoreasca defavorabila unei parti duce la ruperea relatiilor viitoare intre vecini, proprietar – presedinte de asociatie de locatari/proprietari sau viceversa. Iar noi ne dorim sa convietuim in armonie chiar si cu cei ce ne-au gresit dupa ce rezolvam conflictul.  Si asta se poate numai prin mediere.

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere apelati la un mediator. Informarea despreavantajele medierii este gratuita !

 

Mediator Petru Mustateanu Bucuresti 2012

(Visited 135 times, 29 visits today)

Sigur va mai intereaza si :

  • Cum sa reduc termenul de judecata la divort ?Cum sa reduc termenul de judecata la divort ? Termenele de judecata oferite de judecatoriile din Bucuresti, in cazul unui divort sunt de multe ori exagerat de mari din cauza numarului mare de dosare pe care judecatoriile din Bucuresti […]
  • Legea 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediatorLegea 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator CAPITOLUL I Dispozitii generale Art. 1. – (1) Medierea reprezinta o modalitate facultativa de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate in […]
  • Divortul la mediator in BucurestiDivortul la mediator in Bucuresti Divortul la mediator in Bucuresti. Astazi voi incerca sa explic pas cu pas cum putem divorta la mediator, care sunt avantajele, care sunt costurile si timpul pentru aceasta […]
  • Mediere malpraxisMediere malpraxis Ca mediator in Bucuresti consider ca am acumulat suficienta experienta in medierea conflictelor cauzate de cauzele de malpraxis incat sa pot formula o parere in acest […]
  • Mediatorii lucreaza si in perioada vacantei judecatoresti !Mediatorii lucreaza si in perioada vacantei judecatoresti ! Medierea este disponibila permanent. Asa cum stim, in perioada verii judecatoriile intra in vacanta judecatoreasca, iar procesele se amana pana in toamna cand activitatea se reia si odata […]
Emiliana Rednic

Buna ziua,

Numele meu este Emiliana Rednic si locuiesc in Bucuresti, Sos. Pantelimon, nr. 248-250, bl. 59-60, sc. D, et. 8, ap. 225, condominium care face parte din asociatia de proprietari.

Blocul nostru are 4 scari: A, B, C, D, iar asociatia este formata din scarile A, B, D, scara C desprinzandu-se si facand o asociatie separata.

La scara B exista un apartament in propritatea Primariei, apartament care a fost inchiriat unei familii care incepand cu iunie 2006 nu a mai platit intretinerea, cumuland datorii de ordinul zecilor de mii de lei.

Asociatia nostra a dat in judecata mai intai chiriasul, apoi proprietarul, judecata intinzandu-se pe mai multi ani. Astfel ca la terminarea ei, sentinta data de judecatori da castig de cauza asociatiei impotriva proprietarului, cu mentiunea ca sumele cuprinse in perioada iunie 2006-februarie 2007 se prescriu in baza Codului Fiscal (cum ca datoriile mai mari de 5 ani se prescriu)

Pana aici, toate bune si frumoase, inteleg sa pierdem niste bani, dar nu mi se pare normal ca aceasta suma prescrisa sa mi se treaca la intretinere (per mp) ca sa o platesc eu ca proprietar.

Noi am achitat in timp toate facturile la utilitati (si pentru acest apartament 95) din fondul de rulment si platind intretinerea luna de luna, mi se pare absurd ca acum asociatia sa recupereze aceste pierderi (intretineri neplatite) tot de la cei buni platnici.

Exista un articol de lege prin care eu ca proprietar sa fiu obligata sa platesc restantele altor prorietari? Atunci nu mai platesc nici eu intretinerea si sa plateasca ceilalti prorietari!

De altfel, Administratorul sustine ca exista o hotarare judecatoreasca in acesta problema (Hotarare pe care nici macar nu a afisat-o la avizier). Eu una nu cred ca o instanta judecatoreasca ma poate obliga pe mine proprietar, sa platesc restantele altuia. Este drept ca poate considera acele sume prescrise ca pierderi, dar nu sa le recupereze asociatia de la ceilalti proprietari.

Astept cu nerabdare raspunsul dvs.,
Cu stima,
Emiliana Rednic