Primii pasi in mediere

 

Am absolvit un curs de mediator, acum ce fac ?

Medierea este o profesie frumoasa si poate fi chiar una productiva in cazul in care profesionistul in mediere este documentat si stapaneste secretele profesiei, pana in detaliu.

Cursurile de mediator sunt bune, dar nu suficiente. In ce spete se aplica medierea ? Ce pot face ca mediator si ce nu ? Cum sa formulez un acord de mediere ? Toate acestea sunt intrebari la care un mediator trebuie sa aiba raspunsurile, inainte de a-si face carti de vizita si a de astepta clienti la mediere.

Trebuie stiut ca exista cursuri de formare continua in care se invata toate aceste raspunsuri precum si tehnici de marketing pentru atragerea de clienti la mediere, unele sustinute chiar de mine, dar sunt convins ca nimeni nu vrea sa mai cheltuie bani pe cursuri, dupa ce a platit deja o suma substantiala pentru cursul de baza.

Asa ca, primele secrete despre mediere le voi oferi acum, gratuit.

1.Fie ca sunteti jurist, fie ca nu, primul pas este lectura obligatorie ! Lasam deoparte Piramida lui Maslow sau fazele conflictului si trecem la studiul elementelor de drept ! Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila au intrat in vigoare de foarte putin timp. Indiferent daca ati fi fost magistrati o viata sau  daca sunteti proaspeti mediatori, fara aceste doua noi carti  la baza nu puteti  face niciun pas in cariera . Medierea, indiferent de ce spun unii, este in directa relatie cu justitia, si fara cunostinte temeinice de drept un profesionist in mediere nu poate face performanta. Legiuitorul a considerat ca un absolvent de studii superioare cu trei ani vechime in munca are capacitatea de a invata elementele cu care se confrunta in profesie,  chiar si in lipsa cunostinelor de baza in drept ! Daca sunteti tentat sa mediati si conflicte de natura penala, introduceti in studiu si Codul Penal si cel de Procedura Penala.

In cazul in care vi se pare greu puteti suna la unul din numerele afisate la datele de contact, pentru a va programa la un curs de formare continua :)   !

2. Mergeti in librarie si cumparati tot ce se incadreaza in bugetul dumneavostra care are scris pe coperta cuvintele : negociere, psihologia conflictului, chiar dezvoltare personala relationala . Daca mergeti in librarie juridica recomand sa cautati si carti despre mediere, sunt deja multe publicate, recomand  culegerea de hotărâri judecătoreşti pronunţate în materia medierii ,( de acolo puteti trage cu ochiul si la ce au mai scris altii prin acordurile de mediere apreciate de judecatori )

Si in acest caz , daca vi se pare greu, puteti suna la unul din numerele afisate la datele de contact, pentru a va programa la un curs de formare continua :) !

3. Trageti cu ochiul  la cei care se pricep . In corpul profesional al mediatorilor exista cateva nume care se bucura de respect profesional din partea intregului sistem juridic si care, de multe ori, mai scapa informatii pretioase pe site-urile personale . Sigur ca nimeni nu va  oferi gratuit mari secrete, dar corelate cu ceea ce stim deja din noile coduri si din lectura de specialitate, ne pot fi de mare folos . Cateva secrete legat de tehnici de mediere puteti gasi dupa o cautare cu atentie si pe acest site !

4. Gasiti nisa prin care sa intrati in sistem . Multi mediatori se plang de ostilitatea avocatilor, a notarilor, a executorilor judecatoresti sau chiar a judecatorilor. Nimic mai gresit ! Trebuie sa intelegem ca suntem  o profesie liberala, dar si ceilalti profesionisti din sistem sunt la fel ca noi ! Daca incercam sa le luam painea sau daca ne comportam ca si cum am vrea asta, este firesc sa primim ostilitate . In schimb, daca ne gandim la solutii tip win-win ( doar suntem mediatori) din care sa castigam cu totii, atunci putem sa ne facem loc in sistem. Colaborari pot fi in egala masura cu avocati, cu notari, cu executori, pe spete pe care tu ai sa le identifici si ai sa le propui. Nu te astepta ca ei sa stie unde se preteaza medierea si cum ar putea colabora cu tine ! Asta e treaba ta, si daca ti-o faci bine, vei avea de castigat ! Dar pentru asta trebuie sa ai la baza noile coduri, bazele medierii, modele de acord  s.a.m.d.

5. Primele cazuri de mediere se recomanda a fi lucrate alaturi de un profesionist cu vechime !

Acum ca avem cunostinte juridice actualizate, notiuni de mediere aprofundate, si clientii la usa, trebuie sa stim ca nu este nicio rusine sa apelati la mediatori experimentati pentru o comediere a primelor cazuri de mediere pe care le instrumentati in cariera dumneavostra. Daca aveti pretentia sa fiti invitat de cineva la clientii proprii si sa va ofere si cateva fursecuri, veti avea de asteptat. Dar daca aveti deja client, sunteti gata de a intra in mediere si solicitiati unui profesionist sa intre cu dumneavostra in mediere, probabilitatea de a primi un refuz este mult mai mica ! Personal am ajutat mai multi colegi la inceput de cariera, unii foarte apreciati la ora actuala !

Daca aceste informatii nu au fost de ajuns, va recomand o programare la unul din cursurile de formare continua care vor fi anuntate pe prezentul site !

Acolo veti putea intreba tot ce nu am putut scrie aici, iar astfel veti avea toate cunostintele necesare unui mediator de succes !

Mediator  Petru Mustateanu – Bucuresti 2013

Sigur va mai intereaza si :

  • Medierea in cauze de natura penalaMedierea in cauze de natura penala
    In cazurile in care legea prevede ca cercetarea penala se face doar in urma depunerii unei plangeri penale, iar retregerea acestei plangeri penale aduce cu sine incetarea cercetarii penale, se poat...
  • CURS GRATUIT DE MEDIERE – FORMARE CONTINUACURS GRATUIT DE MEDIERE – FORMARE CONTINUA
    Va oferim astazi gratuit spre lectura o perspectiva detaliata asupra medierii, perspectiva ce poate fi o completare utila a cunostintelor acumulate in cursul de formare initiala . Consideram ca ...
  • Tehnici de mediere – intrebarea !Tehnici de mediere – intrebarea !
    Tehnicile de mediere pot diferi de la un mediator la altul in functie de viziunea fiecaruia asupra medierii, dar si in functie de experienta profesionala a mediatorului. Tendita intiala  de a da sf...
  • Mediator din BucurestiMediator din Bucuresti
    Daca ati accesat site-ul nostru ca urmare a unei cautari specifice legate de mediere sau stiati deja adresa noastra de internet, inseamna ca ceea ce dumneavostra cautati este un Mediator din Bucure...
  • Diferenta intre mediere si judecataDiferenta intre mediere si judecata
    Explicatii despre mediere, despre cum functioneaza sau ce se intampla in cadrul unui proces de mediere se pot gasi din abundenta pe acest site. Cu toate acestea simt nevoia sa explic diferenta de p...
 

Leave a Reply

Translate this site:
ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP - STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR - Pentru programare la o sedinta gratuita de informare despre mediere nu ezitati sa ne contactati la:

NEWSLETTER

Mediator Bucuresti

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.

March 2014
M T W T F S S
« Feb    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Intrebarea mediatorului:

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...

PROGRAM MEDIERE BUCURESTI

MEDIATOR