Medierea, obligatorie pentru soluţionarea litigiilor de muncă sau civile

mediatorIncepand cu 1 august, instantele din România vor respinge o cerere în judecata daca partile nu au mers la mediator.  Sedinta de informare nu costa nimic, însa întâlnirile ulterioare sunt taxate. Se plateste în functie de natura si complexitatea litigiului. Avantajul procedurii este ca aceasta nu dureaza ani de zile, asa cum se întâmpla cu un proces.

Mai mult decat atât, în urma acestei masuri, judecatorii spera la o scadere a numarului de dosare în care trebuie sa decida.

Cel care trebuie sa faca primul pas pentru rezolvarea litigiului e reclamantul. Acesta ia legatura cu un mediator care îl citeaza pe pârât. La prima discutie mediatorul le prezinta partilor avantajele unei întelegerii înaintea procesului. Printre argumente, si reducerea costurilor. Un proces în instanta se poate întinde pe câtiva ani. Asta înseamna bani cheltuiti pe taxa de timbru, zile nelucrate si cheltuieli de transport. În schimb un litigiu rezolvat prin mediere se poate termina mult mai repede.

Cum o sedinta poate fi programata la doua saptamâni fata de precedenta, calculele arata ca un litigiu rezolvat prin mediere poate dura, în medie, o luna si jumatate. Obligativitatea încercarii de mediere a conflictelor ar trebui sa duca la scaderea numarului de dosare pe care un judecator trebuie sa le analizeze în fiecare an. Anul trecut pe masa magistratilor au ajuns peste 2.800.000 de dosare civile.

Încercarea de mediere e obligatorie în cauzele legate de protectia consumatorului, dreptul familiei dar si al litigiilor de munca sau civile. Medierea e posibila si în cazul unor fapte penale în care e necesara plângerea partii vatamate. Printre infractiunile care pot ajunge la mediere se numara, astfel, lovirea, amenintarea, dar si violul.

sursa:http://stiri.tvr.ro/medierea-obligatorie-pentru-solutionarea-litigiilor-de-munca-sau-civile_33336.html

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2013

(Visited 25 times, 25 visits today)

Sigur va mai intereaza si :

Lasă un răspuns

Translate this site:
ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP - STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR - Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la:
-Tel:0768.511.900

e-mail:

mediatormustateanu@gmail.com

Mediator Bucuresti

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.

decembrie, 2016
L Ma Mi J V S D
« Noi    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Intrebarea mediatorului:

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...

PROGRAM MEDIERE BUCURESTI

MEDIATOR