Medierea in Bucuresti

1. Ce este medierea si care este procedura de mediere?
Medierea este o procedura eficienta si necostisitoare de solutionare a conflictelor prin care se evita apelarea la judecata obisnuita. La mediere, partile sunt asistate de un tert instruit si competent – mediatorul. Acesta faciliteaza comunicarea, reconcilierea si negocierea, astfel incat partile sa ajunga de comun acord la o solutie convenabila.

2. Cu ce difera procedura de mediere de judecata obisnuita?
Medierea se bazeaza pe principiul ca oamenii sunt capabili sa isi rezolve disputele, daca sunt ajutati de un profesionist. De accea, medierea este o procedura voluntara si confidentiala, mediatorul nu judeca cine are dreptate si cine nu, iar procedura de mediere este rapida si accesibila financiar. La mediere, partile obtin rezultate palpabile, reale si imediate.

3. Cat dureaza procedura de mediere?
Cel mai des, procedura de mediere se finalizeaza cu succes in doar cateva ore, din prima sedinta. Daca sunt necesare sedinte suplimentare de mediere – acest lucru fiind rar, acestea urmeaza sa fie organizate la date convenabile tuturor partilor implicate, de regula a doua zi.

4. Cat costa procedura de mediere?
Onorariile nostre complete la gasiti aici.

5. Exista riscuri la mediere?
La mediere nu exista riscuri. Fiecare participant se poate retrage oricand si nu poate fi obligat sa accepte o solutie cu care nu este in totalitate de acord.

6. Este procedura de mediere confidentiala?
Medierea este un proces complet privat, la care doar partile (si, dupa caz, avocatii acestora) au acces. Mediatorul este obligat prin lege sa nu divulge nicio informatie legata de cele discutate la mediere, iar partile sunt tinute la confidentialitate prin contractul de mediere.

7. Cum pot sa fiu sigur ca, prin mediere, voi obtine un rezultat echitabil?
La mediere, dvs. si cealalta parte va dati concursul pentru a ajunge la un acord si, in marea majoritate a cazurilor, se ajunge la un compromis reciproc avantajos. Totusi, daca nu sunteti multumit(a) de rezultat, nimeni si nimic nu va obliga sa semnati un acord de mediere. Este, deci, imposibil ca prin mediere un rezultat sa fie atins impotriva vointei dvs.

8. Daca se ajunge la un acord prin mediere, este acesta obligatoriu pentru parti?
Da. Acorul de Mediere este un act cu efecte similare unei hotarari judecatoresti. Daca una din parti nu il respecta, cealalta parte poate obtine in termen scurt executarea silita a obligatiilor asumate la mediere.

9. Daca aleg medierea, mai am nevoie de un avocat?
Este alegerea dvs. daca doriti sa fiti asistat la mediere de un avocat. La mediere, partile incearca sa conlucreze pentru rezolvarea problemelor lor, nu incearca sa convinga un judecator de punctul lor de vedere, iar regulile la mediere sunt putine si simple. Totusi, daca partile doresc acest lucru, pot fi asistate la mediere de catre avocat.

10. M-am decis sa incerc medierea. De unde incep?
Va rugam sa ne contactati la 0768.511.900 pentru a stabili o intrevedere cu reprezentantii nostri.

(Visited 38 times, 11 visits today)

Sigur va mai intereaza si :

  • Ce este medierea ?Ce este medierea ? Ca sa intelegem ce este medierea trebuie sa plecam de la premisa ca de mediere au nevoie doua parti aflate in conflict. Interventia intr-un conflict fie el intre doua persoane, […]
  • Dovada incercarii de solutionare prin mediereDovada incercarii de solutionare prin mediere De ce mediere ? Ce este medierea aceasta si ce se intampla acolo ?  Si, mai important de atat, ce face mediatorul  atat de special incat eu, cu toate cele pe capul meu, sa mai merg  si la […]
  • Medierea si scopul acesteiaMedierea si scopul acesteia Ce este medierea? Medierea este procesul in care o parte neutra, intervine in conflictul dintre doua parti si le ofera reconsiliere. Medierea este o metoda foarte buna de a rezolva […]
  • Despre mediere in BucurestiDespre mediere in Bucuresti In prezent, medierea este recunoscuta ca fiind solutia cea mai rapida si mai accesibila din punct de vedere financiar de rezolvare a unei dispute. Medierea este o negociere asistata de un […]
  • Ultimele modificări privind mediereaUltimele modificări privind medierea In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 878 din data de 21 decembrie 2012 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 90/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. […]