Mediere divort cu copii

Mediere divort cu copii – Mediator divort cu copii

Neintelegerile dintre soti privind continuarea casatoriei sau conditiile divortului, exercitiul drepturilor parintesti, stabilirea domiciliului copiilor dupa divort , contributia parintilor la cresterea educare si intretinerea copiilor, orice alte neintelegeri care apar in raporturile dintre soti cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii in legatura cu divortul si cererile accesorii acestuia se pot efectua conform legii intr-o maniera moderna, confidential si putin costisitoare, prin mediere !

Pastrand confidentialitatea, la mediator , partile vor evita expunerea publica a motivelor divortului, reusind sa conserve sau sa construiasca o relatie  civilizata de dupa divort, pentru binele tuturor membrilor familiei, dar in special al copiilor.

La mediator, divortul se incheie rapid, spre deosebire de tergiversarile ce se practica in instanta, unde ani de proces reprezinta un stres permanent pentru intreaga familie implicata.

Desfacerea casatoriei impune o schimbare in conditiile legii a raporturilor patrimoniale si a responsabilitatii fata de copiii minori.

Prin mediere se pot stabili  toate detaliile privind desfacerea casatoriei, numele purtat de fiecare dintre soti dupa divort, modul in care vor locui cei doi soti dupa divort, custodia comuna a copiilor precum si alte aspecte care se doresc a fi precizate.

Mediere custodie copii minori

La separarea celor doi soti prin divort sau la separarea unui cuplu necasatorit care are copii minori in intretinere, este necesar sa se stabileasca modul in care  se vor realiza indatoririle parintesti. Codul civil stabileste ca minorul- copil avand varsta sub 18 ani, se afla in intretinerea parintilor. Obligatia de intretinere pe care o au parintii fata de copii se prelungeste pe perioada studiilor pana la varsta de 26 de ani.

In cazul in care parintii nu pot ajunge la un consens prin mediere asupra modului in care sa gestioneze custodia comuna a copilului , drepturile copilului se stabilesc de catre autoritatea tutelara iar pentru asta  vor fi derulate anchete sociale, si chiar audierea copilului/copiilor in instanta .

Prin incheierea cu ajutorul medierii a unui acord in privinta custodiei copilului , se poate stabili domiciliul copilului dupa divortul sotilor, participarea la intretinerea copilului ( pensia de intretinere,  scolarizarea), programul de vizita al parintelui care nu locuieste cu copilul precum si orice alte aspecte pe care parintii de comun acord si in interesul superior al copilului le pot stabili evitandu-se astfel birocratia si stresul la care copilul poate fi supus in cazul unui proces in instanta.

 Pe aceasi tema : Divortul cu copii minori

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact prezente pe acest site .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2013

(Visited 109 times, 31 visits today)

Sigur va mai intereaza si :

  • Divortul in 2013. Ce trebuie sa stii?Divortul in 2013. Ce trebuie sa stii? Odata cu intrarea in vigoare a Noului Cod Civil, divortul s-a simplificat, astfel incat sotii se pot desparti discret si rapid la mediator ( sau la notar doar daca indeplinesc anumite […]
  • Divort Custodie ComunaDivort Custodie Comuna EXERCITAREA AUTORITĂŢII PĂRINTEŞTI DUPĂ DIVORŢ Custodia comuna se aplica de la 1 octombrie 2011, odata cu intrarea in vigoare a Noului Cod Civil. Asta inseamna ca sotii care divorteaza […]
  • Evita ancheta psihosociala pentru incredintare minor cu ajutorul medieriiEvita ancheta psihosociala pentru incredintare minor cu ajutorul medierii Ancheta psihosociala ( ancheta sociala) prevazuta si de Noul Cod Civil pentru stabilirea domiciului sau dupa caz incredintarii minorului ( pentru situatia in care unul dintre parinti […]
  • Medierea in cauze de natura penalaMedierea in cauze de natura penala In cazurile in care legea prevede ca cercetarea penala se face doar in urma depunerii unei plangeri penale, iar retregerea acestei plangeri penale aduce cu sine incetarea cercetarii […]
  • Divortul la mediator in BucurestiDivortul la mediator in Bucuresti Divortul la mediator in Bucuresti. Astazi voi incerca sa explic pas cu pas cum putem divorta la mediator, care sunt avantajele, care sunt costurile si timpul pentru aceasta […]