Mediere angajat-angajator

 

De ce un mediator poate gestiona relatia dintre angajat si angajator sau relatia dintre angajati mai bine decat ar face-o ei singuri ?

Unul din raspunsuri ar fi acela ca pozitia de superioritate a angajatorului este o bariera serioasa de comunicare pentru angajat iar acesta nu va putea niciodata spune adevaratele cauze ale conflictului din punctul sau de vedere in relatia directa cu seful sau.

Mediatorul este profesionistul in gestionarea conflictului care poate avea rabdarea si tehnicile necesare sa gasesca cauzele reale ale conflictului pe care il poate stinge prin tehnici avansate de mediere.

Chiar si conflictul intre colegi rezolvat prin mediere poate gasi cauze adanc ascunse care odata rezolvate creeaza pacea necesara unui climat de lucru eficient. De cele mai multe ori discutiile ineficient gestionate pot creea chiar rani adanci intre colegi in timp ce cu ajutorul mediatorului conflictul se transforma treptat intr-o pace solida si de durata.

Tehnicile de gestionare a conflictului sunt altele cand vorbim de relatia sindicat – patronat si de conflictele firesti dintre cele doua entitati. Criza economica, de multe ori, duce la scaderi salariale ce afecteaza interesele sindicatelor in timp ce o sigura zi de greva poate duce la neonorarea comenzilor pe care angajatorul le are sau chiar la prabusirea definitiva a societatii comerciale. Astfel si angajatorul si angajatii ajung sa suporte pierderi majore din cauza unui conflict ineficient gestionat. Rolul mediatorului este vital in astfel de situatii in care justitia clasica poate avea chiar un rol destabilizator in pastrarea unei relatii firesti intre sindicate si patronat.

Faptul ca mediatorul Petru Mustateanu a ocupat o perioada functia de Director in cadrul Inspectoratului de Protectia Muncii face implicarea biroului nostru de mediator in conflicte de munca sa fie una cu rezultate eficiente de cele mai multe ori datorita abordatii profesioniste asupra conflictului pe care o avem.

Medierea in conflicte de munca fata de alte conflicte este necesara in special datorita necesitatii partilor de a continua relatia si dupa stingerea conflictului ceea ce alte forme de interventie in conflict nu poate oferi.

Daca vrei sa afli mai multe despre mediere apeleaza la un mediator. Informarea este gratuita.

 

Mediator Petru Mustateanu Bucuresti 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

e-mail:

pepimustateanu@yahoo.com

PRIMESTE NOUTATI PE E-MAIL !

Powered by
Easy Automatic Newsletter Lite v2.7.2

Mediator Bucuresti Mediere

BIROU MEDIATOR BUCURESTI