Mediatorii vor sa intervina intre presedinte si premier

mediere partajCerturile dintre Presedintie si premier au starnit si interesul mediatorilor din Romania. Acestia sunt atat de intrigati de scandalurile politice incat si-au oferit ajutorul pentru a calma spiritele.

“Avand in vedere tensiunile aparute in ultima vreme intre institutia Presedintelui si institutia Prim-Ministrului referitoare la respectarea pactului de coabitare, pact incheiat pentru normalizarea vietii politice romanesti in beneficiul intregii societati, Uniunea Centrelor de Mediere din Romania, prin profesionistii sai, isi ofera serviciile pentru a media sincopa intervenita intre cele doua institutii ale statului cu rol fundamental in coordonarea unitara a strategiilor de traversare cu succes a acestei perioade dificile si, in general, de dezvoltare durabila a Romaniei”, spun oficialii UCMR.

Plecand de la premisa ca disputa este reprezentata de incompatibilitatea generata de perceptii diferite la nivel relational, UCMR considera ca serviciile sale pot asigura o compatibilizare a nevoilor institutionale si o stingere a starii de tensiune.

Impartialitatea specialistilor UCMR, atribut fundamental al profesiei de mediator, poate inlatura si controversa privind lipsa de tact sau de profesionalism a unor consilieri din cele doua institutii, suspectati ca ar fi generat de fapt, in mod artificial, acest conflict, motiv pentru care devin incompatibili cu calitatea de membri ai unei comisii menite sa aplaneze tensiunile aparute intre cele doua institutii.

Medierea reprezinta modalitatea de gestionare si de stingere a disputelor dintre doua sau mai multe entitati in prezenta unei terte persoane neutre si impartiale, procedura fiind una confidentiala.

Federatia Uniunea Centrelor de Mediere din Romania foloseste aceasta cale pentru a formula o invitatie oficiala catre reprezentantii celor doua institutii mai sus mentionate in vederea initierii procedurii de mediere pentru stingerea starii de tensiune spre beneficiul intregii societati romanesti.

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.), fondata in anul 2005, este singura federatie nationala ce reuneste organizatii ale mediatorilor profesionisti din toata tara.

Sursa:http://www.manager.ro/articole/ultima-ora/mediatorii-vor-sa-intervina-intre-presedinte-si-premier-42849.html

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact  .

Mediator  Petru Mustateanu – Bucuresti  2013

(Visited 20 times, 7 visits today)

Sigur va mai intereaza si :

  • Acordul de mediere titlu executoriuAcordul de mediere titlu executoriu In ultima vreme observ in randul profesionistilor in mediere dorinta tot mai acuta ca acordul de mediere sa imbrace forma unui titlu executoriu. Pentru a putea concluziona pe acest […]
  • Efectele modificărilor legislative în materia medierii, de la 1 august 2013Efectele modificărilor legislative în materia medierii, de la 1 august 2013 In data de 17 august 2013, a avut loc, la Medias, masa rotunda cu tema: „efectele ultimelor modificari legislative in materia medierii, precum si a reducerii cu 50% a taxelor de timbru […]
  • Medierea in cauze de natura penalaMedierea in cauze de natura penala In cazurile in care legea prevede ca cercetarea penala se face doar in urma depunerii unei plangeri penale, iar retregerea acestei plangeri penale aduce cu sine incetarea cercetarii […]
  • Medierea in UngariaMedierea in Ungaria Medierea, ca solutie alternativa la solutionarea conflictelor in instanta, este privita cu ochi nu tocmai buni de catre o serie de avocati de la noi din tara. In schimb, aceasta metoda […]
  • Remiterea de datorie prin mediereRemiterea de datorie prin mediere Remiterea de datorie este un mod voluntar de stingere a obligatiei care consta in renuntarea creditorului, cu consimtamantul debitorului, la dreptul sau de creanta. Remiterea, conditiile […]