Mediator Divort Bucuresti

Procesul de divort este unul complex si intens pe care, din pacate, multi oameni il au de indurat. Durata acestui proces, in general, dureaza aproximativ un an sau mai mult inainte de a deveni oficial, pentru ca sunt cativa pasi care trebuie sa fie rezolvati.
Medierea divortului poate ajuta la reducerea stresului si durerii provocate, ca sa nu mai mentionam faptul ca este mult mai putin costisitor iar timpul se reduce la mai putin de o luna . Aceasta optiune ar  trebui cel putin luata in considerare inainte de alegerea de solutionare a litigiilor, cu exceptia cazului in care relatia se afla intr-adevar intr-un punct critic.
Din cauza beneficiilor oferite de mediere, unii avocati vor incuraja acest traseu, chiar daca aceasta inseamna mai putini bani pentru ei. Unul dintre avantaje este ca deciziile sunt luate de catre cele doua parti in loc de instantele de judecata. Ei au sansa de a-si rezolva problemele si de a ajunge la un acord cu privire la fiecare chestiune.
De multe ori, cele doua parti pun capat casatoriei lor intr-o nota pozitiva si sunt capabili de a trece mai usor de perioada de dupa divort. Dimpotriva, acest lucru nu este la fel de comun atunci cand cazul este solutionat in instanta.

Cu toate acestea, cheia pentru o mediere de succes  sunt canalele deschise de comunicare. Cu cat sunt mai deschise ambele parti cu atat au mai multe sanse in rezolvarea problemelor lor. Acest lucru nu poate fi usor pentru unii soti daca cei doi nu se inteleg, dar este singura modalitate de a face progrese.
Partea terta implicata, care organizeaza si gestioneaza acest proces este cunoscut sub numele de mediator.
Aceasta persoana ar putea avea mai multe tipuri diferite de studii, inclusiv de avocat sau de consilier. Un bun mediator poate ajuta ambele parti sa fie rezonabili unul cu celalalt si sa ajunga la o concluzie care este cea mai buna pentru toata lumea.
In timp ce toate mediatorii ar trebuisa fie capabili sa va educe cu privire la procesul de divort, avand un avocat in acest rol este deosebit de benefic, deoarece ei au cunostinte si experienta.
A pune la indoiala capacitatea unui mediator este ceva firesc pentru soti, dar tineti cont ca acestia au de obicei o mare experienta in ceea ce priveste cuplurile care divorteaza. Ei sunt de obicei foarte educati si priceputi in a ajuta cele doua parti sa lucreze impreuna.
Un mediator poate usura tensiunea si  face procesul mai usor pentru a putea face fata divortului. Ei pot prezenta optiuni la care niciuna dintre parti nu s-ar fi gandit, in timp ce ii ajuta sa-si solutioneze reciproc diferendele.
Indiferent de calea pe care o alegi spre obtinerea unui divort, ea nu va fi usoara. Va fi dureros, dar medierea poate fi de fapt un mod terapeutic de a face fata durerii. Beneficiile pe care le are sunt mult mai mari decat un divort in litigiu. Cel mai important, iti permite tie si partenerului tau sa puneti capat casatoriei intr-o nota pozitiva si eventual sa mai aveti inca o relatie post-divort. Acest lucru este critic pentru cazurile in care sunt implicati copiii.

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere va rugam sa sunati la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact pe acest site !

(Visited 38 times, 26 visits today)

Sigur va mai intereaza si :

  • Divort de un cetatean strainDivort de un cetatean strain  Divortul de un cetatean strain presupune de fiecare data aceleasi mari cerinte din partea clientilor nostri dat fiind faptul ca in cele mai multe situatii unul dintre soti se afla in […]
  •  Este medierea o afacere ? Este medierea o afacere ? La momentul la care scriu acest text medierea poate fi comparata cu pomul laudat la care multi fug cu sacul de bani pentru a plati sa obtina legitimatia de intrare… la pom. Este […]
  • Contractul de mediere si onorariul mediatoruluiContractul de mediere si onorariul mediatorului Articolul 44 din legea 192/2006 interzice desfasurarea sedintelor de mediere inainte de incheierea contractului de mediere, contract care se incheie intre mediator si toate partile care […]
  • Medierea conflictelor – un drept castigatMedierea conflictelor – un drept castigat Viata ne ofera oportunitati care ne dau confort, adaptare, flexibilitate, capacitatea de a gasi solutii la problemele noastre. SUNTEM IN FIECARE ZI ASALTATI DE NEGURA GANDURILOR DE […]
  • Diferenta intre mediere si judecataDiferenta intre mediere si judecata Explicatii despre mediere, despre cum functioneaza sau ce se intampla in cadrul unui proces de mediere se pot gasi din abundenta pe acest site. Cu toate acestea simt nevoia sa explic […]