Les journées de la médiation francophone à Bucarest 2013

Trei dintre cele mai cunoscute organizații internaționale în domeniul medierii, Institut de la Médiation dans l’Espace Francophone (IMEF), Institut de Médiation et d’Arbitrage du Québec (IMAQ) și Association Nationale des Médiateurs (ANM) (Franța) își desfășoară întâlnirea anuală la București.

Evenimentul se va desfăşura în perioada 12-13.09.2013, între orele 10.00 – 17.00, la Institutul Francez din București, situat în bd. Dacia nr. 77, organizarea lui fiind posibilă ca urmare a eforturilor Asociației pentru Calificare, Recalificare și Formare Profesională Continuă (ACRFPC) de a aduce în România mediatori cunoscuți și recunoscuți pe scena medierii internaționale.

După succesul a două evenimente organizate de ACRFPC, în parteneriat cu ANM și doamna Gabrielle Planès-președinta ANM, desfășurate în lunile martie și iunie 2013, acest al treilea eveniment constituie o premieră în România ca urmare a faptului că pentru prima dată un număr atât de mare de mediatori străini, cu o experiență îndelungată în mediere, se reunesc în România, alături de mediatori români. Evenimentul își propune să fie terenul unor schimburi fructuoase de idei și experiențe de mediere în spațiul francofon al țărilor reprezentate la această întâlnire. «Les journées de la médiation francophone à Bucarest 2013 » se vor concentra pe similitudinile și diferențele de practici între mediatori din spațiul francofon, cu scopul de a îmbogăți, dezvolta și extinde paleta de posibilități în mediere, cu un accent pus pe medierea în întreprindere.

Colocviul este conturat în jurul a 4 mese rotunde:

  1. Situația medierii în diferitele țări reprezentate (România, Belgia, Franța), idei și propuneri inovatoare
  2. Medierea în intreprindere, în serviciul Corporate Social Resposability
  3. Punere în situație de mediere filmată și analizată
  4. Perspective pentru lărgirea sferei de posibilități în mediere: noile tehnologii, medierea preventivă, medierea organizaţională.

Întâlnirea se va încheia cu o discuție despre perspectivele de a construi proiecte de colaborare cu celelalte țări prezente la întâlnire.

Până la această dată, au confirmat participarea următorii invitați străini: Eric Battistoni, președintele IMEF și co-fondator GEMME, Michel Astruc, mediatorul GDF Suez, Michel Carlier, mediator comunitatea francofonă din Belgia, Dominique Chevaillier, mediator banca BNP Paribas, Gabrielle Planès, președinte ANM, precum și alți 10 mediatori din Franța și Belgia.

Agenda evenimentului va fi finalizată şi publicată în următoarele zile, după încheierea înscrierilor desfăşurate în Franța și Belgia.

Se asigură interpretarea din și în limba franceză.

Pentru acest eveniment se acordă 5 puncte profesionale, evenimentul desfăşurându-se cu sprijinul Consiliului de Mediere.

Taxa de participare: 250 lei (prețul include materialele colocviului, pauzele de cafea și masa de prânz în ambele zile).

Pentru înscrieri, puteți contacta organizatorii, astfel:

– Tel. 0723 166 425; 0724 509 559

– E-mail: acrfpc@gmail.com

– sau completând formularul de la adresa:https://docs.google.com/forms/d/1uWNqlfpDEQCcYp_krfSfL3RuQ6CCLI4stxZLfXiVG2U/viewform#start=openform.

(Visited 12 times, 4 visits today)

Sigur va mai intereaza si :

  • Medierea, obligatorie pentru soluţionarea litigiilor de muncă sau civileMedierea, obligatorie pentru soluţionarea litigiilor de muncă sau civile Incepand cu 1 august, instantele din România vor respinge o cerere în judecata daca partile nu au mers la mediator.  Sedinta de informare nu costa nimic, însa întâlnirile ulterioare sunt […]
  •  Ce este Medierea? (Ghid de Mediere) Ce este Medierea? (Ghid de Mediere) Medierea este un concept nou pentru publicul romanesc fiind preluat ca un model viabil de soluţionare a conflictelor, din legislaţia altor state cu experienţa incontestabilă în […]
  • Custodia comuna divort – La ce ajuta ?Custodia comuna divort – La ce ajuta ? La un an de când românii pot împărți îngrijirea copiilor, lucrurile nu s-au schimbat radical. „Marele pas s-a făcut, deciziile se iau împreună de părinți, însă termenele de judecată date […]
  • Mediatorii vor sa intervina intre presedinte si premierMediatorii vor sa intervina intre presedinte si premier Certurile dintre Presedintie si premier au starnit si interesul mediatorilor din Romania. Acestia sunt atat de intrigati de scandalurile politice incat si-au oferit ajutorul pentru a calma […]
  • Medierea familialaMedierea familiala Recomandarea nr.(98) 1 a Comitetului Ministrilor catre statele membre privind medierea familiala (adoptata de Comitetul Ministrilor pe 21 ian.1998, la a 616-a reuniune a delegatilor […]

Lasă un răspuns