Imaginea mediatorului

Medierea , prin evolutia sa sinusoidala , a creat, in ceea ce o ptriveste, perceptii cat se poate de diferite in viziunea oamenilor . La fel si mediatorul, ca practician al medierii .
Care este imaginea mediatorului ideal in perceptia oamenilor ?
Avocatul trebuie sa fie agresiv, doctorul compasiv, contabilul analitic, arhitectul profund, iar mediatorul ?
Incercand sa aflu raspunsul, am descoperit ca oamenii si-au creat o imagine despre mediatorul ideal ca despre un fel de ,,flower power” nascut din cugetul lui Dalai Lama, spunand citate din Mahatma Gandhi .
De aceea judeca orice atitudine neasociata cu o blandete de tip crestin de ziua a saptea din partea mediatorul si pun rapid un diagnostic – Nu e bun ! La asta se adauga si eticheta pe care avocatii o arunca de fiecare data cand au ocazia pe mediatori spunand – nu au studii in drept !
In plus imaginea asociata profesionistului ajuta la identificarea profesiei mult mai rapid. Avocatul are roba, doctorul halat, contabilul manecute, iar mediatorul ? Mediatorul are cel mai adesea, in perceptia colectiva, un fluturas in mana si fuge cu el dupa oameni prin judecatorii 🙂
Ce trebuie sa faca mediatorul ? In mare parte chestii abstracte ! Cum ar fi sa promoveze . Sa faca medieri, nu stim a cui este responsabilitatea, dar sa faca promovare este sigur responsabilitatea mediatorilor. Cand am inceput sa ma strecor in corpul profesional, cu ani in urma, ma simteam ca intr-o secta cu practici la vedere : – Sa promovam medierea, sa facem voluntariat ! Sa fim multi, sa fim cu totii, sa fim acolo !
Cine este medierea asta ?
Sa o comparam cu medicina naturista ? A auzit cineva slogane de genul “ alege medicina naturista, mai avantajoasa decat cea alopata” ?
Eu numai de medici sau de produse naturiste am auzit, dar ei poate ca fac parte din alta secta decat “martorii medierii inexistente in practica de zi cu zi “ !
De abia mai tarziu m-am prins ca ,,alege medierea” se referea la cursuri de mediere si nu la alege sa iti rezolvi conflictul la un mediator !
Una peste alta mai vin si feministele sa ne acuze ca ii aparam pe violatori ! Secta noastra deja seamana cu MISA . Si o spun fetele astea de parca avocatii reprezinta numai maicute in instanta, iar mediatorii se ocupa de tot ce e mai rau !
Care este imaginea mediatorului ? Sau, care ar trebui sa fie ?
Cea pe care incercam sa o insinuam ? Sau cea pe care oamenii si-o fac din ceea ce vad ?

Din punctul meu de vedere medierea nu exista ! Exista numai mediatori ! Iar imaginea mediatorului flamand cu fluturasul in mana prin judecatorii nu este una care sa creeze increderea pe care partile o au in mediator .

Pe imaginea mediatorului se bazeaza viitorul pe care profesia o va avea ! Ca tot vorbim de mediere, da,  “ am auzit de ea, e o chestie misto, e… de viitor !”

(Visited 29 times, 16 visits today)

Sigur va mai intereaza si :

  • Acordul de mediere – inscris sub semnatura privata Acordul de mediere – inscris sub semnatura privata Legea 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator la  Art. 58. - (1), spune: Cand partile aflate in conflict au ajuns la o intelegere, se redacteaza un acord care va […]
  • Corelarea dispozitiilor legale privind mediereaCorelarea dispozitiilor legale privind medierea Articolul 227 Cpr. Civ, privind prezenta personala a partilor în vederea solutionarii pe cale amiabila a litigiului reprezinta un element de noutate în procedura civila cu referire expresa […]
  •  Este medierea o afacere ? Este medierea o afacere ? La momentul la care scriu acest text medierea poate fi comparata cu pomul laudat la care multi fug cu sacul de bani pentru a plati sa obtina legitimatia de intrare… la pom. Este […]
  • Medierea conflictelor de muncăMedierea conflictelor de muncă Pentru că toţi cei care vor să-şi tranşeze neînţelegerile în instanţă sunt obligaţi să meargă mai întâi la mediator, ne propunem prin noua rubrică săptămânală să explicam care sunt […]
  • CURS GRATUIT DE MEDIERE – FORMARE CONTINUACURS GRATUIT DE MEDIERE – FORMARE CONTINUA Va oferim astazi gratuit spre lectura o perspectiva detaliata asupra medierii, perspectiva ce poate fi o completare utila a cunostintelor acumulate in cursul de formare initiala […]

Lasă un răspuns

Translate this site:
ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP - STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR - Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la:
-Tel:0768.511.900

e-mail:

mediatormustateanu@gmail.com

Mediator Bucuresti

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.

octombrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Noi    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Intrebarea mediatorului:

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...

PROGRAM MEDIERE BUCURESTI

MEDIATOR