Dovada incercarii de solutionare prin mediere

De ce mediere ? Ce este medierea aceasta si ce se intampla acolo ?  Si, mai important de atat, ce face mediatorul  atat de special incat eu, cu toate cele pe capul meu, sa mai merg  si la un mediator si nu la judecatorie ori tribunal ?

Si care sunt reperele dupa care ii recunoastem pe mediatori ? Nu au nici roba nici halat nici uniforma si nici ciocanel sau alte elemente distinctive.

Mediatorii impaca oamenii ? Pentru ca eu clar nu am de gand sa ma impact cu… si va spun si de ce ! Este vinovat, sa plateasca, sa se faca dreptate, sa intervina statul pentru mine pentru ca deasta platesc taxe si impozite, la stat, la stat la cozi uriase pentru a da bani la stat ! Iar ca sa scap de stat la cozi am sa las pe cineva in locul meu sa faca asta, un reprezentant legal , un avocat, care sa ma reprezinte in relatia cu statul si cu functionarii lui si cu sistemul care intotdeauna mai vrea o hartie, un timbru un dosar cu sina sau mai stiu eu ce.

Avocatul stie ce are de facut. El cunoaste legea si procedura, el se duce si se lupta pentru mine pana la capat , pana cand am sa castig ! Sau am sa pierd ! Cum sa pierd cu dreptatea in mana ? Cum se poate in hatisul asta legislativ tocmai eu sa pierd ? Dar aveam dreptate nu mai interesaza pe mine ce spune legea!   De ce nu m-au lasat pe mine sa le explic ? de ce pe mine nu ma asculta nimeni ? Este un loc in lumea asta unde sa pot eu sa explic cum stau lucrurile pentru ca mai bine decat mine nimeni nu stie ce imi doresc  ?

Da, la mediator !

La mediator omul este mai important decat sistemul iar dorintele si interesele oamenilor sunt ascultate inainte de a se analiza cadrul legislativ !

Exista sansa sa pierd procesul la mediere ?

Categoric nu ! Cel mai neplacut rezultat este sa obtii mai putin decat ti-ai propus initial dar niciodata sa pierzi ! In plus, medierea, fiind cadrul in care se incurajeaza dialogul constructiv,  starea de incordare intre partile conflictului este dezamorsata iar partile, fara sa se impace neparat, raman fara motivul care sa ii tina in acea stare negativa.

Poate ca tocmai de aceasta noua legislatie prevede ca partile unui conflict, inainte de a ajunge la instanta de judecata sunt tinunte sa faca dovada incercarii de solutionare a litigiului prin mediere, cunoscut si sub sintagma de mediere obligatorie !

Daca am reusit sa va creez curiozitatea despre procedura de mediere, sigur va mai intereaza si:

Ce fac atunci cand merg la mediator ?

Cum sa castig un proces de mediere ?

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu Bucuresti –

La fel de interesant:

(Visited 67 times, 28 visits today)

Sigur va mai intereaza si :

  • Dovada participării la informare, solicitată în toate procesele aflate pe rolul instanței la 15 februarieDovada participării la informare, solicitată în toate procesele aflate pe rolul instanței la 15 februarie Prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 4/2013 ce vizeaza Codul de procedura civila, precum si alte acte normative conexe, se aduc modificari si cu privire la mediere. Aceste […]
  • Medierea in BucurestiMedierea in Bucuresti 1. Ce este medierea si care este procedura de mediere? Medierea este o procedura eficienta si necostisitoare de solutionare a conflictelor prin care se evita apelarea la judecata […]
  • Medierea si scopul acesteiaMedierea si scopul acesteia Ce este medierea? Medierea este procesul in care o parte neutra, intervine in conflictul dintre doua parti si le ofera reconsiliere. Medierea este o metoda foarte buna de a rezolva […]
  • Ce este medierea ?Ce este medierea ? Ca sa intelegem ce este medierea trebuie sa plecam de la premisa ca de mediere au nevoie doua parti aflate in conflict. Interventia intr-un conflict fie el intre doua persoane, […]
  • Putem renunța la ideea de mediere obligatorie?Putem renunța la ideea de mediere obligatorie? Odata cu decizia Decizia Curţii Constituţionale nr. 266 din 7 mai 2014, profesia instituita in Romania de Legea nr. 192/2006 a ramas doar o poveste frumoasa fara aplicabilitate si fara […]