Divorțul la mediator – ce avantaje ai

mediere divort–  O căsătorie cu  copii și partaj poate fi desfacută , cu acordul ambilor soți incheiat la mediator, în aproximativ lună.  – La Primărie, taxa de divorț s-a scumpit de 20 de ori, conform noilor prevederi legislative, ajungând la sume uriase. – Divorțul la notar pare a fi cel mai costisitor dintre toate formele de divort.

Dacă aveți de luat decizii privind întreținerea și educarea copiilor sau de împărțit bunuri comune, lucrurile se complică, atât ca timp, cât și ca sumele investite în proces. De aceea, cea mai buna variata pentru divort este divortul prin mediere. Cu 1-2 sedințe de mediere puteți economisi timp și bani, și, mai ales, puteți rămâne în termeni amiabili cu fostul partener, lucru deloc de neglijat atunci când acesta este și părintele copilului. 

Ce se poate stabili prin mediere referitor la copii

Prin mediere, părinții stabilesc locuința copiilor, modul în care vor lua deciziile importante privitoare la copii, un program de legături personale părinte-copil (asemănător vechiului program de vizitare, dar mai echilibrat pentru părinți), contributia părinților la creșterea și educarea copiilor (contribuție ce se poate stabili în natură sau sub forma unor sume lunare), dar și alte aspecte pe care părinții le consideră importante.

Spre exemplu, au fost  încheiate acorduri prin  care părinții au stabilit, cu titlu de obligație, că fiecare va încuraja relația copilului cu celălalt părinte și cu familia lărgită, bunici și rude apropiate. De asemenea, în acordul de mediere părinții pot stabili în ce condiții se vor derula plecările în străinătate.

Cât durează și cât costă divortul la mediator

În funcție de fiecare situatie, atât durata cât și costurile medierii pot fi diferite. De regulă, când vorbim și de cauze cu copii minori, se poate ajunge la un acord în una, maxim doua ședințe de mediere, ce au o durată medie de doua trei ore. În functie de complexitatea cazului și de durata, prin negociere cu părțile, se stabilește onorariul mediatorului. De asemenea, dacă apar costuri suplimentare, soții decid în prealabil dacă și în ce condiții și le asumă fiecare, de comun acord cu mediatorul.

Avantajele medierii pe scurt:

  • Acordul se încheie foarte repede și depinde exclusiv de părinți, nu de vreun termen de judecată stabilit de terți.
  • Acordul la mediator reprezintă voința părinților, singurii în măsură să decidă cu privire la familia lor și corespunde cu adevărat nevoilor specifice familiei și copilului lor.
  • Nefiind o soluție impusă extern, ci una la care s-a ajuns prin consens, are mai multe șanse de a fi respectată, spre bine copilului.
  • Părinții rămân într-o relația amiabilă și colaborează la creșterea copilului, scutit astfel de drame de familie.
  • Costurile medierii se împart în mod egal între părți.

Sursa:http://baby.unica.ro/divortul-la-mediator-ce-avantaje-ai-2201207.html

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact  .

Mediator  Petru Mustateanu – Bucuresti  2013

(Visited 26 times, 16 visits today)

Sigur va mai intereaza si :

  • Cererea de chemare în judecata în format electronicCererea de chemare în judecata în format electronic Unul dintre vectorii principali ai programelor europene privind informatizarea justiției din România, finanțat cu sprijinul consistent al Comisiei Europene, este reprezentat de accesul la […]
  • Când şi cum se poate recurge la mediere?Când şi cum se poate recurge la mediere? Legea medierii prevede ca părţile pot recurge la mediere în mod voluntar, înainte sau după declanşarea unui proces în faţa instanţelor competente, convenind să soluţioneze pe această cale […]
  • Cum poate fi revigorata medierea ?Cum poate fi revigorata medierea ? Dintre toate profesiile noi, născute odată cu reformele prin care a trecut sistemul judiciar român, medierea pare că încă nu şi-a găsit locul şi rolul, cunoscând atât extazul, cât şi […]
  • Explozie de divorțuri de când medierea este obligatorieExplozie de divorțuri de când medierea este obligatorie Anul 2013 a adus divorţuri pe bandă, atât în rândul vedetelor, cât şi al românilor special obişnuiţi. Deşi au posibilitatea de a-şi încheia socotelile amiabil, la notar sau la primărie, […]
  • Divortul cu copii minori Divortul cu copii minori Medierea reprezinta modalitatea de solutionare a conflictelor pe cale amiabila cu ajutorul unei terte persoane specializate in calitate de mediator autorizat, in conditii de neutralitate, […]