Clauze ascunse in acordul de mediere

mediere partajAsa cum stim CLAUZA este o prevedere sau stipulatie cuprinsa intr-un act juridic. Clauza contractuala se stabileste in contract prin acordul de vointa al partilor.

Numai ca, uneori, in contracte sau in acordurile de mediere sunt inserate, in contrar vointei celeilate parti si, de cele mai multe ori, in mod insidios, clauze abuzive.

Clauzele abuzive se regasesc in in general in doua mari situatii.

  1. Cand unul din partenerii semnatari are puterea de impune un contract standard ce nu poate fi negociat inaintea semnarii.( ex banci, companii de telefonie, etc )
  2. Cand, in cadrul negocierii, unul dintre parteneri a fost  „mai priceput la vorbe”  in detrimentul celuilalt care a manifestat o naivitate ce a fost speculata.

Rolul principal al mediatorului este sa conduca partile la un acord de vointa prin tehnici specifice . Pe langa acesta, un alt rol al mediatorului este acela de a se asigura ca la final va obtine un acord care sa nu contina clauze care sa aduca atingere legii si ordinii publice si nici clauze speculative care sa poata duce la interpretarea datelor inscrise in acordul de mediere.

Un exemplu celebru de acord premeditat cu clauze speculative il gasim in istorie :

Se povesteste despre Diogene  ca, odata,  a cumparat un butoi, cu zece drahme.  Invoiala facuta cu negustorul a fost sa-i plateasca cinci drahme pe loc, iar restul sa-i ramana dator.
Dupa o buna bucata de vreme, intalnindu-se cu negustorul, acesta ii ceru sa-i dea si cele cinci drahme ramase din datorie. Mirat, filozoful i-a spus:

– Glumesti, banuiesc! Nu a fost invoiala noastra sa-ti dau cinci drahme si restul sa-ti raman dator?!
– Ba da, raspunse omul.
– Ei, bine, daca eu ti-as plati cele cinci drahme, s-ar incalca intelegerea, caci nu ti-as mai datora nimic !

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact  .

Mediator  Petru Mustateanu – Bucuresti  2013

(Visited 46 times, 26 visits today)

Sigur va mai intereaza si :

  • Pensia alimentara obtinuta prin medierePensia alimentara obtinuta prin mediere Pensia alimentara prin mediere - Pensia alimentara la mediator Cunoscuta in limbaj curent ca si pensia alimentara conform titulaturii din vechile coduri, contributia tatalui la […]
  • Romania are prea putini judecatori ?Romania are prea putini judecatori ? Putem sustine ca solutia eliberarii tensiunii acumulate la nivelul instantelor este cresterea numarului de judecatori? Ar putea fi majorarea schemelor solutia fireasca pentru iesirea din […]
  • Medierea o variantă de succes?Medierea o variantă de succes? Orice litigiu sau problemă are un numitor comun: ELEMENTUL UMAN.  Disputele sunt consumatoare mari de energie şi au un impact negativ asupra vieţii Dvs. şi a celor din jur. Medierea este […]
  • Procesul de mediere dincolo de proceduriProcesul de mediere dincolo de proceduri Solutionarea amiabila a conflictelor este exclusiv in puterea partilor din conflict. O solutionare amiabila este un mod personal al partilor de abordare directa a conflictului prin […]
  • Somatia de plata prin mediereSomatia de plata prin mediere Criza economica mondiala si-a facut simtita prezenta si in tara noastra. Firmele mai mici, sau mai mari, au resimtit efectele blocajului economic, care le-a pus in imposibilitatea de a-si […]

Lasă un răspuns

Translate this site:
ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP - STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR - Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la:
-Tel:0768.511.900

e-mail:

mediatormustateanu@gmail.com

Mediator Bucuresti

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.

octombrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Noi    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Intrebarea mediatorului:

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...

PROGRAM MEDIERE BUCURESTI

MEDIATOR