Ce este comedierea ?

 

Comedierea este o mediere sustinuta de doi sau mai multi mediatori . Comedierea se foloseste in conflictele de o amploare foarte mare ce necesita expertiza multipla , sau in situatia in care fiecare parte are indoieli de propunerea pe care partea adversa o formuleaza, motiv pentru care propune fiecare cate un mediator cu dorinta de a se asigura ca beneficiaza de un proces de mediere echitabil. Deasemenea comedierea este folosita de mediatorii cu experienta pentru introducerea in profesie a mediatorilor proaspat autorizati. Vezi postarea : Primii pasi in mediere.

Ce se intampla la o comediere ?

Mediatorii lucreaza impreuna cu partile in litigiu pentru a ajunge la un rezultat de succes. Exista o serie de avantaje pentru modelul de comediere fata de modelul traditional cu un singur mediator.

 1. Doua sau mai multe seturi de competente. Doi mediatori, cu profesii si competente diferite, ofera expertiza lor in solutionarea cazului.

 2. Doua sau mai multe personalitati diferite. Succesul in mediere se bazeaza in parte pe relatia dintre parti si mediator. Fiind doi mediatori se creeaza o a doua oportunitate pentru mediatori de a se conecta cu partile si de a construi increderea necesara pentru o mediere de succes.

3. Doua sau mai multe perechi de ochi. Pentru o mediere de succes, este necesar ca mediatorul sa poata “citi” comportamentul partilor in litigiu si sa retina indiciile subtile pe care partile le pot oferi in timpul medierii. Fiind doi comediatori inseamna ca exista o a doua pereche de ochi in sala, care va observa mai bine dinamica gesturilor dintre parti.

 4. Oportunitate. Atunci când comedieaza, cei doi mediatori isi pot imparti sarcinile pentru a-si spori eficienta. Partile care doresc o mediere rapida vor beneficia de comediere. Rapiditatea in rezolvarea litigiului supus medierii, la costuri reduse pentru parti se poate obtine cel mai bine prin comediere.

 5. Modelare. Atunci cand exista doi sau mai  multi mediatori, interactiunea lor serveste ca model pentru o mai buna comunicare intre partile aflate în disputa. Comediatorii vor fi un model de ascultare activa si conversatie, de respect si cooperare de-a lungul procesului de mediere.

In concluzie, comedierea poate oferi o abordare mai cuprinzatoare, cea ce un singur mediator poate oferi cu mai mult efort . Abilitatile unice pe care fiecare mediator le aduce la masa, impreuna cu beneficiile intrinseci de a avea doi mediatori, care faciliteaza procesul de mediere, ofera o experienta imbunatatita partilor si creste probabilitatea unei medieri de succes.
Exista un control mai bun cu privire la orice subiectivism sau deficienta care ar putea aparea in cazul in care este utilizat un singur mediator.
Un participant are o sansa mai buna de instituire a unui sentiment de incredere cu cel putin unul dintre cei doi mediatori.

 Sursa:http://www.bmediator.ro/comediere

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu & asociatii – Bucuresti 2013 – 0768.511.900

Sigur va mai intereaza si :

  • Medierea in raporturile de muncaMedierea in raporturile de munca
    Mediatorul reprezinta profesionistul care gestioneaza situatiile conflictuale indiferent de zona unde acestea se nasc. Dreptul muncii genereaza o paleta variata de dispute care se pot stinge prin ...
  • Se modifica, iarasi, legea medierii ?Se modifica, iarasi, legea medierii ?
    Modificarea si completarea Legii nr. 192/2006 are ca scop sprijinul mediatorilor publici si clarificarea anumitor aspecte lasate ambigue in formatul actual al Legii nr.192/2006. In actul normati...
  • Medierea in recursMedierea in recurs
    Cu toate ca medierea este cunoscuta ca o procedura prealabila instantei de judecata, partile aflate in proces pot apela la solutia oferita de mediere in oricare faza a procesului, inclusiv in faza ...
  • Renuntare tacita la mostenire nu se aplica la mostenirea prin mediereRenuntare tacita la mostenire nu se aplica la mostenirea prin mediere
    Cum evit renuntarea tacita la mostenire ? Mostenirea, partajul succesoral, poate aduce surprize neplacute in anumite situatii iar medierea este o varianta legala si lejera de rezolvarea a acesto...
  • Forta juridica a unui acord de mediereForta juridica a unui acord de mediere
    Medierea, după cum se ştie, are ca scop găsirea de către părţi a unei soluţii viabile şi valabile, reciproc mulţumitoare şi satisfăcătoare pentru ele. Soluţia gasită şi agreată de către părţi se ex...
 

Leave a Reply

Translate this site:
ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP - STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR - Pentru programare la o sedinta gratuita de informare despre mediere nu ezitati sa ne contactati la:

NEWSLETTER

Mediator Bucuresti

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.

December 2013
M T W T F S S
« Nov    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Intrebarea mediatorului:

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...
MEDIATOR