Avocat divort sau mediator divort ?

Sunteti in pragul unui divort si nu stiti inca ce formula juridica sa folositi pentru divortul dumneavoastra ? Avocat divort sau mediator divort ? Justitei clasica sau mediere ?  Sa fiti sigur de castigul necesar obtinut prin mediere sau sa va asumati riscul de a castiga sau a pierde in justitie ? Sunt intrebari pe care le are orice persoana care considera necesara desfacerea casatoriei in care se afla. 

Noul Cod Civil creeaza noi oportunitati cetatenilor care vor sa isi refaca viata fara ca desfacerea casatoriei sa presupuna obligatoriu un vinovat pentru sfarsitul unei casniciei atunci cand este cazul.

Legiuitorul ofera astfel cetatenilor mai multe posibilitati dar degreveaza si instantele de judecata de o parte din dosare pentru ca, stim bine, un proces in Romania se poate intinde si pe perioade de ani de zile.

Divortul se poate face astazi si in forma clasica in Instanta, dar si pe cale amiabila, cu ajutorul unui Mediator.

Si totusi, de ce sa apelez la un mediator in cazul unui divort ?

Pe langa faptul ca dureaza foarte putin si reduce considerabil costurile, divortul cu ajutorul unui mediator ofera avantajul ca neintelegerile dintre soti se pot trata in baza drepturilor, dar si a intereselor celor doi soti  pentru ca, odata ajunsi la un acord cu ajutorul mediatorului , acesta sa poata fi juridic oficializat.

IN TIMP CE IN PROCESUL CLASIC IN INSTANTA EXISTA O PERSOANA CARE CASTIGA SI UNA CARE PIERDE PROCESUL, PRIN MEDIERE SOLUTIA ESTE UNA DE CASTIG PENTRU AMBELE PARTI.

Mai mult, prin mediere se poate hotari atat desfacerea casatoriei, cat si  numele pe care il va purta fiecare sot in urma desfacerii casatoriei, domiciliul copiilor minori, alocatia de crestere si educare a copiilor si  nu in ultimul rand, partajarea bunurilor comune obtinute in timpul casatoriei fara sa se piarda banii ce trebuie platiti pentru taxa de timbru, si toate acestea intr-un timp foarte scurt si cu cele mai mici costuri, acest aspect nefiind unul de neglijat.

Pentru a afla mai multe despre divortul prin mediere va recomandam si urmatoarele postari :

Divortul la mediator in Bucuresti

Cum pot divorta la mediator ?

Divortul prin mediere si interesul superior al copilului

Partajul in urma divortului

Tarife divort prin acordul partilor prin mediere

Sfaturi mediere

Scapi de un proces in in instanta cu ajutorul medierii ?

Ce fac atunci cand merg la mediator ?

MEDIATOR versus AVOCAT

– Medierea pentru un proces inceput in instanta ! 

Daca vrei sa afli mai multe despre mediere apeleaza la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact prezente pe acest site! Informare despre mediere este gratuita.

Mediator Petru Mustateanu- Bucuresti 2012

(Visited 108 times, 50 visits today)

Sigur va mai intereaza si :

  • Mediere DivortMediere Divort Mediere Divort, Mediator Divort Mediatorul te poate scapa de proces. In mai putin de o luna si cu maxima discretie poti fi divortat de sotie, dar si de partenerul de afaceri, doar […]
  • Divortul la mediator in BucurestiDivortul la mediator in Bucuresti Divortul la mediator in Bucuresti. Astazi voi incerca sa explic pas cu pas cum putem divorta la mediator, care sunt avantajele, care sunt costurile si timpul pentru aceasta […]
  • Divortul prin mediere si interesul superior al copiluluiDivortul prin mediere si interesul superior al copilului Cand doi oameni aflati intr-o casatorie in urma careia au rezultat si copii hotarasc sa renunte la a mai fi sot si sotie, trebuie sa oficializeze desfacerea casatoriei fara furie si fara a […]
  • Mediator divort pretMediator divort pret Mediator divort pret ,mediere divort pret, cat costa divortul prin mediere, este mai ieftin divortul la mediator decat la avocat, la notar sau sau la oficiul starii civile ? Citeste mai departe »
  • Divort la tine acasa      Divort la tine acasa Modernismul oferit de alinierea legislatiei romanesti la standardele europene creeaza avantaje noi sistemului juridic romanesc si implicit cetatenilor, ca si beneficiari ai sistemului […]