Avantajele medierii

 

Cand vorbim despre avantajele medierii trebuie sa luam in calcul ca inRomania justitiabilii fac plangeri si cereri pentru orice.

In privinta primului aspect, justitia romana sufera de problema lipsei de jurisprudenta unitara. Datorita legislatiei deficitare dar si a unei exacerbari a rolului judecatorului in interpretarea legii, nu putine sunt situatiile in care actiuni similare  sunt solutionate in mod diferit de judecatori din instante din judete diferite sau uneori chiar din aceeasi instanta. Oricum, prin intermediul medierii niciuna dintre parti nu este stigmatizata ca perdant.

Fata de aceste aspecte este preferabila, cu siguranta, apelarea la mediator care ar presupune cheltuieli financiare reduse dar, mai ales, reducerea timpului de solutionare a diferendelor si obtinerea unui rezultat multumitor pentru toate partile implicate.

Cand vorbim despre avantajele medierii trebuie sa luam in calcul ca justitia romana sufera de problema lipsei de jurisprudenta unitara. Datorita legislatiei deficitare dar si a unei exacerbari a rolului judecatorului in interpretarea legii, nu putine sunt situatiile in care actiuni similare sunt solutionate in mod diferit de judecatori. Oricum, prin intermediul medierii niciuna dintre parti nu este stigmatizata ca perdant.

Medierea se fundamenteaza pe principiul win-win, principiu in conformitate cu care fiecare dintre parti are ceva de castigat si nu exista invinsi. Un punct forte al medierii fata de rezolvarea diferendului prin metoda clasica de solutionare a litigiilor este si celeritatea procedurii.

Un alt avantaj al medierii este acela ca intreaga procedura se desfasoara cu respectarea principiului confidentialitatii.

Astfel, daca medierea a avut succes si conflictul a fost solutionat, se incheie un Acord de mediere care consfinteste vointa partilor, iar instanta va pronunta, la cererea partilor, o hotarare de expedient. Conform acestor din urma dispozitii, partile se pot infatisa oricand in cursul judecatii, chiar fara sa fi fost citate, pentru a cere sa se dea hotarare care sa consfinteasca invoiala lor.

Calea medierii duce la posibilitatea identificarii unei solutii care sa satisfaca interesele tuturor partilor si prezinta numeroase avantaje:

Partile pot ajunge la solutii care sa raspunda nevoilor acestora, avand deplina putere de decizie asupra finalitatii demersului intreprins in cadrul medierii;

La mediator, prin mediere partile pot negocia obtinerea unei solutii convenabile pentru toti cei implicati in conflict;

La mediatorprin mediere se evita cheltuielile de judecata, taxele de timbru, onorariile expertilor;

La mediator, prin mediere se economiseste timp si se evita stresul generat de un litigiu derulat in fata instantei de judecata;

La mediator, prin mediere e evita expunerea publica a problemelor cu care partile se confrunta.

Daca vrei sa afli mai multe despre cum iti poate fi utila medierea apeleaza la un mediator sau suna la numerele de contact afisate pe acest site. Informarea despre mediere este gratuita .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2010

Sigur va mai intereaza si :

  • Avantajele medierii pentru avocatiAvantajele medierii pentru avocati
    Mediatorul nu este un concurent al avocatului! Asa cum nu sunt nici judecatorul, executorul judecatoresc sau expertul tehnic. Profesia de mediator nu trebuie privita cu rezerve sau scepticism de ca...
  • Mediere in BucurestiMediere in Bucuresti
    Multi oameni au auzit despre mediere pentru divort si/sau partaj, dar nu stiu exact ce este. Simplu spus, medierea este o negociere pentru divort si/sau partaj intre sotii ce divorteaza, care este ...
  • Stiri mediere, pretentiile de plata se pot rezolva prin mediere !Stiri mediere, pretentiile de plata se pot rezolva prin mediere !
    Stiri mediere, pretentiile de plata se pot rezolva prin mediere ! Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri, 12 sept 2012 Bucuresti, un act normativ care da posibilitatea ca in litigiile privind...
  • Legea 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediatorLegea 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator
    CAPITOLUL I Dispozitii generale Art. 1. – (1) Medierea reprezinta o modalitate facultativa de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate in calitate...
  • Sunt avocatii mediatori de drept ?Sunt avocatii mediatori de drept ?
    In cartea “ MEDIEREA - O perspectiva psihologica asupra solutionarii conflictelor “ scrisa de Freddie Strasser ( psihoterapeut)  si Paul Randolph avocat pledant (barrister), lansata in Bucuresti in...
 

Leave a Reply

Translate this site:
ADRESA:

BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI REPER HOTEL HOROSCOP - STATIA METROU UNIRII IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR - Pentru programare la o sedinta de mediere nu ezitati sa ne contactati la:
-Tel:0768.511.900

Mediator Bucuresti

Birou de Mediator Petru Mustateanu a fost infiintat si isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de Mediere precum si a Hotararilor Consiliului de Mediere. Titularul biroului a fost autorizat ca mediator de catre Consiliul de Mediere prin Hotararea nr. 1923. DIN 15.04.2000. Birou de Mediator este prezent in Tabloul Mediatorilor emis de Consiliul de Mediere si publicat in Monitorul Oficial a Romaniei.

October 2014
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Intrebarea mediatorului:

* Daca ati avea o problema ati prefera :

View Results

Loading ... Loading ...

PROGRAM MEDIERE BUCURESTI

MEDIATOR