Mediator in Bucuresti

Birou de Mediator Petru Mustateanu autorizat pentru mediere in Bucuresti .

Birou Mediator Bucuresti

Birou Mediator Bucuresti  - Ce este medierea?

Daca in timp ce navigati pe internet ati intrat intamplator pe acest site, puteti gasi aici informatii despre mediere si mediatori, link-uri utile precum si raspunsuri la cele mai frecvente intrebari legate de aceasta noua abordare in solutionarea conflictelor.

Probabil ca dumneavoastra nu sunteti direct interesat in acest moment sa apelati la serviciile unui Birou Mediator din Bucuresti.

S-ar putea totusi, ca citind informatiile din acest site sa descoperiti ca puteti ajuta o ruda, un prieten, un coleg sa rezolve rapid, foarte discret si deloc scump divortul, partajul, custodia copilului, litigiul comercial, penal,  litigiul intre rude sau alt conflict cu care acesta se confrunta.

Va dorim lectura placuta!  - Birou Mediator Bucuresti Mustateanu

Birou Mediator Bucuresti  -  Stiu ce este medierea!

Daca, in schimb, ati accesat site-ul nostru ca urmare a unei cautari specifice legate de mediere sau stiati deja adresa noastra de internet, inseamna ca sunteti deja informat asupra subiectului.

In postarile prezente pe acest blog  veti gasi Continue reading

Birou Mediator Mustateanu

Odata cu intrare in vigoare a Noului Cod de Procedura Civila, incepand cu data de 1 februarie 2013, cetateanii romani ce doresc sa apeleze la actul de justitie au la dispozitie un nou serviciu capabil sa le reduca cheltuielile si timpul petrecut pentru rezolvarea conflictelor – medierea.

Pentru a afla mai multe despre mediere am solicitat o serie de raspunsuri mediatorului Petru Mustateanu , (  birou mediator ce poate raspunde si intreabarilor dumneavostra daca le solicitati la  www.mediatorbucurestimustateanu.ro sau 0768.511.900 )

Rep. – Ce aduce in plus medierea fata de procesele clasice in instanta ? 

( Birou ) Mediator Petru Mustateanu – Medierea este un concept nou in sistemul juridic romanesc. Spre diferenta de sistemul juridic actual ce ofera o solutie distributiva, in care o parte parte pierde, iar alta castiga, un castig care nu intotdeauna este ceea ce  isi doreste cetateanul, ci numai ceea ce prevede legea, medierea ofera solutii integrative de castig–castig pentru ambele parti, restabilind odata cu inchiderea conflictului si un bun dialog intre partile aflate in conflict. Asadar putem spune ca prin mediere nu exista riscul de a pierde totul, cetateanul primind o solutie adecvata problemei sale, spre diferenta de sistemul clasic, in instanta, unde solutia este una in baza unor legi cu caracter general.

Rep.- Prin ce este medierea mai rapida si mai putin costisitoare ? 

( BirouMediator P. Mustateanu – Medierea se desfasoara in biroul unui mediator in conditii de confidentialitate ,  neutralitate, imparţialitate,  avand liberul consimţămant al partilor. Asadar, nu in instanta, nu termenele, taxa de timbru, judecator, aprod, jandarm etc. Prin urmare la un  birou de mediator nu se pierde timpul cu termene inutile si formulari juridice pompoase. Odata ce partile au hotarat sa isi rezolve impasul prin mediere se stabileste si prima sedinta, iar in maxim doua trei sedinte, deci maxim doua trei zile se sting litigii care in instanta au avut nevoie de mai multi ani. In ceea ce priveste costurile trebuie sa intelegem ca medierea Continue reading

Succesiunea / partajul succesoral prin mediere

Moștenirea este transmiterea patrimoniului (ansamblu de drepturi și obligații cu conținut patrimonial) unei persoane fizice decedate către una sau mai multe persoane fizice în ființă.

Deschiderea succesiunii, așa cum se arată la art. 954 din Noul Cod civil, coincide cu momentul producerii decesului persoanei fizice, însă aceasta nu trebuie confundată cu deschiderea procedurii succesorale.

Deschiderea procedurii succesorale, poate fi facută de către orice persoană interesată (care are vocaţie succesorală):

-          pe cale notarială (doar dacă moștenitorii se înțeleg si la costuri notariale);

-          prin promovarea unei acțiuni în instanță sau/si prin intelegerea partilor prin mediere.

Dacă aruncăm o privire peste prevederile legale, pe scurt, constatăm că:

.

       Succesiunea/partajul succesoral pe cale judiciară:

-          instanța competentă privind cererile în materie de moștenire, este cea în raza căreia și-a avut ultimul domiciliu defunctul  (la art. 954 din noul Cod civil prevede instanța competentă în unele situații speciale);

-          se inițiază de către cel interesat (care are vocaţie succesorală concretă) printr-o Continue reading

Mediator Mustateanu in presa din Bucuresti

Activitatea in mediere din Bucuresti a mediatorului Petru Mustateanu se regaseste si in presa scrisa din Bucuresti, ziarul Bucuresti News fiind unul care surprinde intr-un mod placut prezenta in concurenta in medierea din Bucuresti a biroului nostru de mediator.

Aprecierea activitatii in mediere intr-un ziar atat de citit ca Bucuresti News ne provoaca la a mentine standardul profesional in continuare la un nivel ridicat, oferind servicii la acelesi onorariu corect pentru serviciile de mediere ca si pana acum , aceeasi implicare profesionala in fiecare caz,  aceeasi seriozitate, pentru fiecare cetatean din Bucuresti care apeleaza la serviciile noastre. Reportajul din ziarul Bucuresti News in puteti citi accesand :http://www.bucuresti-news.ro/cetateni_doc_94_ai-nevoie-de-un-mediator-de-unul-bun_pg_0.htm

Medierea conflictelor

1. Consideraţii generale şi reglementarea legală în România

Despre mediere s-au elaborate sute de teorii, mai mult sau mai puţin ştiintifice, mai mult sau mai puţin legale, dar toate unite de un scop comun esenţial: stingerea disputelor, conflictelor, diferendelor, neînţelegerilor, etc.

Asupra terminologiei s-a declanşat  un război lingvistic fara precedent, fiecare grup de teorii încercând să-şi aroge prerogativele de titular al esenţei conceptului, fără ca, pînă in prezent, acest statut să fie recunoscut vreuneia dintre ele.

La nivel mondial, medierea este un concept instituţionalizat si reglementat, cu implicaţii in cele mai diverse si mai complexe, chiar dificile tipuri de conflicte sau dispute, pornind de la neînţelegerile cu consecinţe materiale si juridice interumane   si pînă la conflictele armate din zonele de notorietate , ca de exemplu Fâşia Gaza,Angola , etc.

Constatăm aşadar că noţiunea si conceptul de mediere  a rezonat pozitiv in conştiinţa umană, primind un grad de încredere substanţial, mult mai mare decât cel atribuit personalităţilor politice publice si instituţiile de stat.

De  altfel, din punct de vedere istoric , medierea este identificată de unele studii sociologice odată cu apariţia formelor primitive de socializare, ceea ce înseamnă că, medierea se desprinde direct din nevoia omului  de a se înţelege cu semenii săi, prin mijloacele care ţin de folosirea inteligentei sale superioare, a liberului arbitru , a intelectului si raţiunii, utilizând exclusiv comunicarea, fie ea verbală, nonverbală sau paraverbală.

Aşadar, reglementarea conceptului si organizarea sa legală au reprezentat o necesitate, o trebuinţă socială, izvorâtă ca o adevărată comandă  socială din   chiar mediul social unde , recrudescenţa  si multiplicarea dramatică a tuturor tipurilor  de dispute /conflicte  a reprezentat in permanenţă o ameninţare la adresa securităţii sociale si ,pe cale de consecinţă, a individului însuşi ca actor social principal.

Evoluţia instituţiei medierii si a mediatorului Continue reading

Mediere TV cu mediator Petru Mustateanu

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2012

Medierea cu firmele de recuperari de credite

Cum sa scap de firmele de recuperari de credite ? Poate un mediator sa ma ajute atunci cand sunt in fata unei executari silite ? Exista un mediator in Bucuresti specializat in medierea conflictelor cu firmele de recuperari silite ?

 

Disconfortul creat de atitudinea pe care societatile de recuperari o au in relatia cu cetatenii ce au intarzieri la plata creditelor este, de foarte multe ori, unul stresant si poate duce la complicatii majore , nedorite .

Medierea este singura varianta prin care executarea silita, pe care recuperatorii o efectueaza, sa fie amanata, platile sa fie esalonate intr-un nou grafic, iar stresul sa fie eliminat  si odata cu el si teama de deposedarea de bunurile ce sunt recuperate.

Pe scurt tot ce este nevoie sa faceti este apelati la un mediator bun . Daca locuiti in Bucuresti sau Ilfov puteti de acum sa sunati la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact pe acest site.

Mediatorul va lua legatura cu firma de recuparari, va stabili o o intalnire la care veti participa si dumneavoastra, apoi o mediere in care se vor negocia conditiile de rambursare a creditelor si a dobanzilor, de inapoiere a bunului/bunurilor executate, precum si alte conditii specificie contractului de care beneficiati.

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere Continue reading

Retragerea plangeri prealabile prin mediere

Retragerea plangeri prin mediere constituie o cauza de inlaturare a raspunderi penale (art. 132 C.pen.). Retragerea plangeri prin mediere este un aspect al disponibilitati recunoscute victimei in procesul penal si constituie un act de vointa unilateral, manifestat in cadrul procesului de mediere de persoana vatamata care a facut plangere prealabila si care apoi revine retragand plangerea facuta odata cu depunerea acordului de mediere la organul de cercetare penala .Acordul de mediere este dovada ca retragerea este reala si nederminata de dol sau violenta .

Ca si plangerea prealabila, si retragerea acesteia cu ajutorul proceduri de mediere are un caracter mixt, care priveste dreptul penal si cel procesual penal. Astfel, potrivit art. 131 alin. 2 Codul penal, retragerea  plangeri prealabile cu ajutorul proceduri de mediere are ca efect juridic inlaturarea raspunderi penale, iar procurorul nu mai poate declansa urmarirea/actiunea penala. Intrucat actiunea penala ramane fara obiect, organul judiciar este obligat sa dea efect vointei persoanei vatamate consemnata in acordul de mediere, facand aplicarea art. 10 lit h C.proc.pen., sens in care va dispune neinceperea urmariri penale (art. 228 alin 4). Daca a inceput urmarirea penala, solutia va fi incetarea acesteia (art. 11 pct 1 lit c), iar instanta va dispune incetarea procesului penal (art.11 pct. 2 lit b).

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2012

Impacarea partilor prin mediere

Conform art.132 alin.1 Cod penal, impacarea partilor prin mediere in cazurile prevazute de lege inlatura raspunderea penala si stinge si actiunea civila. Disponibilitatea procesului se manifesta, in acest caz, in acordul de vointa consemnat in acordul de mediere al partilor cu privire la stingerea amiabila a litigiului dintre ele.

Ca si la formularea plangeri prealabile si retragerea acesteia prin procedura medierii, impacarea partilor prin mediere are un caracter mixt, care priveste dreptul penal si cel procesual penal. Astfel, potrivit dispozitilor art. 132 din Codul penal, “impacarea partilor prin mediere in cazurile prevazute de lege inlatura raspunderea penala”. Pe de alta parte, prin art. 10 alin. 1 lit. h) din C.proc.pen. se prevede ca actiunea penala nu poate fi pusa in miscare, iar daca a fost pusa in miscare nu mai poate fi exercitata daca a fost retrasa plangerea prealabila prin depunerea acordului de mediere ori daca partile s-au impacat prin procedura medierii depunand in acest sens un acord de mediere. Ca urmare, efectul acordului partilor consemnat in acordul de mediere este definitiv si obligatoriu pentru organele judiciare, actiunea penala neputand continua peste vointa acestora. Organul judiciar va dispune neinceperea urmaririi penale (art. 228 alin 4). Daca a inceput urmarirea penala, solutia va fi incetarea acesteia (art. 11 pct 1 lit c), iar instanta va dispune incetarea procesului penal (art.11 pct. 2 lit b).

Spre deosebire de cazul plangeri prealabile, unde retragerea prin acord de mediere opereaza in rem si produce efecte fata de toti participanti, impacarea partilor prin procedura medierii opereaza in personam, inlaturand raspunderea penala numai cu privire la inculpatul cu care persoana vatamata s-a impacat.

 

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2012

MEDIEREA IN CONFLICTELE CU SOCIETATILE DE ASIGURARI

In materialul video ce reprezinta un reportaj al televiziunii Antena 1 si care a aparut in Observatorul de astazi, Mediatorul Petru Mustateanu prezinta posibilitatea prin care un conflict intre asigurat si asigurator se poate rezolva prin mediere:

Soferii care nu au fost despagubiti de asigurator in caz de accident isi pot recupera banii cu ajutorul unui mediator

Cine si-a accidentat masina si nu a fost despagubit de asigurator, mai are o sansa. Poate incerca sa-si recupereze banii cu ajutorul unui mediator. Suma se poate obtine si in sapte zile iar drumurile prin tribunale nu mai sunt necesare. Ce-i drept, banii primiti prin mediere de la asigurator sunt mai putini decat s-ar fi castigat in instanta.

Click aici pentru Reportaj Antena 1 despre medierea in asigurari !

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2012

PRIMESTE NOUTATI PE E-MAIL !

Powered by
Easy Automatic Newsletter Lite v2.7.2

Mediator Bucuresti Mediere

BIROU MEDIATOR BUCURESTI