Articles Comments

Mediator Bucuresti Petru MUSTATEANU » Mediator Bucuresti » Nu te mai intelegi cu fiul/fiica tau/ta adolescent ? Medierea poate fi o solutie !

Nu te mai intelegi cu fiul/fiica tau/ta adolescent ? Medierea poate fi o solutie !

De la un timp simti ca ai pierdut controlul ? Nu mai stii nimic despre copilul tau care nu-ti mai vorbeste, nu stii ce anturaj are, iar cand este acasa este tot timpul cu privirea in telefon sau in monitorul calculatorului ?
Te ingrijoreaza lipsa de responsabilitate si starea de visare continua a adolescentului care pana mai ieri era copilul pe care il imbratisai ?
Simti ca in ultima perioada va certati permanent si ca neglijeaza scoala si chestiunile importante ? Simti ca nu mai poti sa comunici cu fiul tau, iar asta te ingrijoreaza ?
Ei bine trebuie sa intelegi ca blocaje de comunicare intre parinti si copiii sai adolescenti sunt foarte frecvente si ca medierea este o solutie prin care dialogul si odata cu el si apropierea de copilul tau se pot relua.
Pana la urma medierea este calea amiabila de rezolvare a oricarui tip de conflict. De ce conflictul cu adolescentul tau nu s-ar preta medierii ?
Statele europene incurajeaza parintii sa incerce sa revina la un dialog firesc, familial, prin mediere cu fiii adolescenti.
In Romania nu este o practica inca, dar cazurile cunoscute sunt unele de suscces in care comunicarea s-a reluat chiar si dupa prima sedinta de mediere. La mediator nu merg oamenii intelesi, ci cei in conflict maxim si care nu vor sa rupa relatia cu celalalt definitiv. Partenerii de afaceri isi doresc stingerea conflictului prin mediere, pentru ca sunt interesati sa aiba in continuare relatii comerciale, dar dupa ce ies din faza de conflict. Divorturile sunt pretabile medierii pentru ca partile inceteaza sa fie soti, dar nu inceteaza sa fie parinti, iar asta le obliga la o relatie negociata pentru tot restul vietii, pe care prin mediere o pot obtine.
Prin aceleasi mecanisme si parintii pot sa stinga conflictul cu proprii copii prin mediere, pentru ca mai apoi sa poata avea o relatie fericita, bazata pe dialog cu adolescentul pe care altfel l-ar putea pierde definitiv in riscurile anturajului, ale strazii, alcoolului, drogurilor, prostitutiei, delincventei, si pana la urma la riscurile necunoasterii propriului copil si ruperii relatiei cu acesta definitiv.
Daca vrei sa afli mai multe despre mediere, apeleaza la un mediator. Informarea este gratuita .
Mediator Petru Mustateanu

Written by

http://mediatorbucurestimustateanu.ro/

Filed under: Mediator Bucuresti · Tags: , , ,

Leave a Reply

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>