Articles Comments

Mediator Bucuresti Petru MUSTATEANU » Mediator Bucuresti » Cat costa medierea ?

Cat costa medierea ?

Medierea, fiind o profesie relativ noua si putin cunoscuta, in functie de viziunea mediatorului este promovata de multe ori in graba si fara un studiu de impact asupra efectelor pe care le poate produce“ La mediator e mai ieftin decat la instanta ! La mediator e mai ieftin decat la avocat ! Medierea este solutia cea mai ieftina pentru rezolvarea problemelor dumneavoastra sunt unele din sloganurile des intalnite pe flyere, bannere, site-uri sau alte forme de promovare a medierii. Mai mult, informarea gratuita asupra medierii este scoasa in fata ca si cum medierea in sine nu ar costa nici un ban. Eu spun ca lucrurile stau un pic diferit . In functie de valoare si de experienta exista mediatori ieftini si mediatori scumpi. Asa cum nu va doriti sa aveti un avocat din oficiu si cautati unul bun indiferent de costuri, la fel si mediatorul poate fi unul care va agata pe scarile judecatoriei sau unul care stie exact ce are de facut si pentru ce solicita o suma de bani. Onorariul unui mediator este la fel de mare ca si onorariul unui avocat. Exista, totusi, un avantaj finaciar pe care medierea il ofera pe langa recuparea taxei de timbru. Tinand cont de faptul ca mediatorul lucreaza cu ambele parti aflate in conflict/proces onorariul se imparte la cele doua parti astfel incat fiecare plateste cate jumatate de onorariu in timp ce pentru un proces in instanta la avocat fiecare parte plateste cate un onorariu intreg. Asta inseamna ca medierea nu este mai ieftina, ci ca  la mediator platesti numai o jumatate de onorariu,  celalalta jumatate revenind celeilate parti.

Cat costa medierea ? Daca ne referim numai la costurile in bani putem spune ca ne costa la jumatate. Daca ne referim la costuri in general, eu cred ca medierea costa mai putin timp, mai putini nervi, mai putina umilinta, si mai putina insatisfactie.

As vrea sa fiu ales ca mediator pentru calitatile mele, pentru avantajele medierii, pentru recunoasterea mea profesionala si nu pentru pentru cuvantul ieftin asezat intr-o fraza alaturi de profesia mea.

Mediator Petru Mustateanu

Written by

http://mediatorbucurestimustateanu.ro/

Filed under: Mediator Bucuresti · Tags: ,

Leave a Reply

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>