Articles Comments

Mediator Bucuresti Petru MUSTATEANU » Mediator Bucuresti » Mediator Bucuresti – Medierea dupa inceperea unui proces in instanta

Mediator Bucuresti – Medierea dupa inceperea unui proces in instanta

 Medierea conflictelor juridice este o forma moderna de inchidere a unui conflict ajuns in instanta. Procedurile judecatoresti, create pentru a respecta drepturile cetateanului, au dezavantajul de a ingreuna demersul juridic. In plus, solicitarea excesiva a instantelor de judecata face ca un proces sa dureze ani pentru ca la final solutia oferita in baza legii sa fie una care sa nu multumeasca niciuna dintre partile aflate in conflict. Nu in ultimul rand legislatia in continua schimbare poate duce la obtinerea unui rezultatat nemultumitor.

Pe langa avantaje de genul recupararea taxei de timbru, medierea este solutia moderna in care partile isi rezolva in cadru institutionalizat conflictul in baza propriilor interese si nu in baza legilor, unele din acestea find invechite, altele in continua schimbare.

Foarte important este ca medierea se aplica si in situatia in care un proces este inceput deja in instanta .

Art 271 CPC spune ca:

(1)   Partile se pot infatisa oricand in cursul judecatii, chiar fara sa fi fost citate, pentru a cere sa se dea hotarare care sa consfinteasca invoiala ( acordul ) lor.

(2)   Daca partile se infatiseaza la ziua fixata pentru judecata. Cererea pentru darea hotarari va putea fi primita, chiar si de un singur judecator, urmand ca hotararea sa fie data de instanta de sedinta.

(3)   Daca partile se infatiseaza intr-o alta zi, instanta va da hotararea in camera de consiliu.

Art. 272

(1)   Invoiala ( acordul) va fi infatisata in scris si va alcatui dispozitivul hotararii.

Art. 273. Hotararea care consfinteste invoiala (acordul) partilor se da fara drept de apel.

Drept urmare, indiferent de faza in care se afla procesul dumneavoastra, procedura medierii se aplica legal , iar acordul ( invoiala ) consfintita in acord duce la o hotarare conforma cu vointa partlor consemnata in acordul de mediere.

Asta presupune ca oricine doreste ca procesul pe care il are inceput de ani in instanta sa aiba o finalitate care sa fie pe masura dorintelor sale si intr-o perioada rezonabila de timp, poate apela cu incredere la unul din mediatorii inscrisi in tabloul mediatorilor.

Biroul nostru de mediator este prezent in toate Tablourile Mediatorilor din  judecatoriile din Bucuresti.

Mediator Petru Mustateanu

Written by

http://mediatorbucurestimustateanu.ro/

Filed under: Mediator Bucuresti · Tags: ,

Leave a Reply

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>