Articles Comments

Mediator in Bucuresti – Petru MUSTATEANU » Mediator Bucuresti » Mediator pentru divort -Care sunt avantajele unui divort si/sau partaj prin mediere?

Mediator pentru divort -Care sunt avantajele unui divort si/sau partaj prin mediere?

Mediator pentru divort .Exista o serie de beneficii semnificative intr-un divort si/sau partaj prin mediere, printre care si: 

* Evitarea pe cat posibil a instantei: Intr-un divort si/sau partaj prin mediere, clientii merg in instanta doar pentru a depune cererea de divort si/sau partaj si la primul termen dat de instanta. Implicarea instantei este doar atunci cand un judecator ia act de Acordul de mediere si pronunta hotararea de divort. 
  
* Acordurile de mediere se finalizeaza mai repede: un caz de divort in instanta dureaza de multe ori noua – douasprezece luni sau mai mult. Recentele reduceri bugetare au amenintat si mai mult bunul mers al instantelor de judecata. Aceasta inseamna ca termenele de judecata vor fi din ce in ce mai indepartate in timp. Divortul  si/sau partajul prin mediere se desfasoara dupa un calendar stabilit de participanti, astfel incat un acord de mediere poate fi realizat mult mai rapid decat prin intermediul sistemului judiciar. 
  
* Aveti controlul: Divortul prin mediere permite participantilor sa pastreze controlul asupra acordului lor, mai degraba decat sa-l lase pe mana unui judecator care nu este familiarizat cu problemele lor. Mai mult, acest proces permite oamenilor sa faca intelegeri care functioneaza cel mai bine pentru familia lor, spre deosebire de hotararile care se iau in instanta. 
  
* Cost redus: Procesul in instanta este scump si costul total este foarte imprevizibil. Divortul prin mediere are niste costuri mult mai reduse, deoarece accentul este pus pe intelegere, si nu pe lupta. Costul este destul de previzibil, deoarece dupa prima sau a doua sedinta de mediere, mediatorul si participantii ar trebui sa aiba o idee daca si cat de multe multe intalniri vor mai fi necesare. 
  
* Satisfactia beneficiarilor: participantii la divortul si/sau partajul  prin mediere raporteaza un grad mult mai ridicat ridicat de satisfactie cu privire la desfasurarea si rezultatele finale ale acestui proces prin comparatie cu un proces in instanta. Chiar daca partile sunt multumite de rezultat in cazul unui proces in instanta (nu prea se intampla), ei sunt deseori nemultumiti de costul acestuia, de stresul acumulat, de nesiguranta pe parcursul acestuia si de dusmania asociata cu litigiul. 
  
* Confidentialitate: Divortul si/sau partajul prin mediere este un proces privat, spre deosebire de procesul in instanta care se judeca intr-un tribunal, un loc public. Mai mult, procesul in instanta genereaza adesea numeroase documente publice, care includ si alte acuzatii: “rufele murdare”. 
  
Program propriu: Participantii la un divort si/sau partaj prin mediere isi stabilesc propriul lor program. Medierea se poate desfasura intr-un ritm care se potriveste programului tau. In cazul procesului in instanta clientii sunt supusi termenelor si cerintele sistemului judiciar. 
  
* Pastrarea relatiei: pastrarea relatiilor este adesea importanta pentru parti, mai ales atunci cand copiii sunt implicati. Unul dintre motivele pentru care divortul  si/sau partajul prin mediere functioneaza atat de bine este pentru ca ajuta partile sa comunice una cu cealalta. Participantii adesea declara la sfarsit ca nu au comunicat atat de bine in ultimii ani! 
  
Acestea sunt doar cateva din beneficiile unui divort si/sau partaj prin mediere.
Exista cu siguranta, si alte beneficii, unele poate mai importante decat cele listate aici.

Written by

http://mediatorbucurestimustateanu.ro/

Filed under: Mediator Bucuresti · Tags: ,

Leave a Reply

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>