Articles Comments

Mediator in Bucuresti – Petru MUSTATEANU » Mediator Bucuresti » Mediator in Bucuresti sector 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 .

Mediator in Bucuresti sector 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 .

Codul de procedura civila se modifica dupa cum urmeaza: 42. Articolul 720^1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 720^1. – În procesele si cererile în materie comerciala evaluabile în bani, înainte de introducerea cererii de chemare în judecata, reclamantul va încerca solutionarea litigiului fie prin mediere, fie prin conciliere directa. Termenul de prescriptie a dreptului la actiune pentru dreptul litigios supus medierii se suspenda pe durata acestei proceduri, dar nu mai mult de trei luni de la începerea ei.”
43. La articolul 7201, dupa alineatul 1 se introduce un nou alineat, alin. 11, cu urmatorul cuprins: „Termenul de prescriptie a dreptului la actiune pentru dreptul litigios supus medierii se suspenda pe durata acestei proceduri, dar nu mai mult de trei luni de la începerea ei.”
47. Articolul 720^7 se modifica si va avea urmatorul cuprins: „Art. 720^7 – În cursul judecatii asupra fondului procesului, instanta va starui pentru solutionarea lui, în tot sau în parte, prin întelegerea partilor.
În cazul în care judecatorul recomanda medierea, partile se vor prezenta la mediator, în vederea informarii lor cu privire la avantajele medierii. Mediatorul nu poate solicita plata onorariului pentru informarea partilor. Dupa informare, partile decid daca accepta sau nu solutionarea litigiului prin mediere. Pana la termenul fixat de instanta, care nu poate fi mai scurt de 15 zile, partile depun procesul-verbal întocmit de mediator cu privire la rezultatul sedintei de informare. Prevederile alin. 2 ?i 3 nu sunt aplicabile în cazul în care partile au încercat solutionarea litigiului prin mediere anterior introducerii actiunii. Întelegerea partilor se constata prin hotarare irevocabila si executorie.”

Mediator Petru Mustateanu

Written by

http://mediatorbucurestimustateanu.ro/

Filed under: Mediator Bucuresti · Tags: , , , , ,

Leave a Reply

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>