Articles Comments

Mediator in Bucuresti – Petru MUSTATEANU » Mediator Bucuresti » Mediator Bucuresti- Ce este medierea?

Mediator Bucuresti- Ce este medierea?

Multi oameni au auzit despre mediere pentru divort si/sau partaj, dar nu stiu exact ce este. Simplu spus, medierea este o negociere pentru divort si/sau partaj intre sotii ce divorteaza, care este facilitat de catre un tert neutru, care nu are nici o autoritate in luarea a deciziilor – mediatorul.
Cu alte cuvinte, mediatorul este o persoana care ajuta cele doua parti sa ajunga la un acord propriu de divort si/sau partaj, dar care nu va lua nicio decizie pentru ei.

Medierea pentru divort si/sau partaj este complet voluntara, ceea ce inseamna ca oricine poate parasi medierea in orice moment sau pentru orice motiv (sau fara niciun motiv).

Medierea pentru divort si/sau partaj este o optiune pentru realizarea divortului dumneavoastra, la fel cum procesul traditional este deasemenea o optiune.

Medierea procesului de divort si/sau partaj este initiata de catre unul sau ambii soti prin programarea unei sedinte de informare.
Materialele introductive pot fi trimise ambilor participanti inainte de consultare. Poate fi util pentru oameni sa se familiarizeze cu materialele inainte de aceasta intalnire.

Sedinta de informare este doar atat – de informare.

Si mai mult, este GRATUITA!!!!

Aceasta este o oportunitate pentru participanti de a afla mai multe despre divortul  si/sau partajul prin mediere si despre mediator, precum si pentru ca mediatorul sa afle cate ceva despre participanti.
La sedinta de informare, participantii vor avea ocazia de a descrie pe scurt punctul lor de vedere asupra litigiului.
Ei vor avea ocazia de a explica pe deplin situatia, dar acest lucru se va intampla la prima sedinta de mediere reala.
Mediatorul va explica procesul de mediere pentru divort si/sau partaj indata ce participantii au impartasit punctul lor de vedere asupra situatiei lor.

Daca ambele parti decid sa avanseze in mediere, una sau mai multe sedinte de mediere vor fi programate.

In fiecare sedinta de mediere pentru divort si/sau partaj se vor aborda unul sau mai multe subiecte importante si numeroase alte detalii. In general, temele majore in dreptul familiei includ problemele parentale, aspectele financiare (conjugale si de sprijin pentru copii), si diviziunea bunurilor si a datoriei.
Cazul dvs. ar putea include unele sau toate aceste subiecte, sau subiecte complet diferite.

Sedintele de mediere pentru divort si/sau partaj dureaza, de obicei, doua ore, desi ele pot fi mai scurte sau mai lungi, in functie de nevoile participantilor.
Cele mai multe medieri pentru divort si/sau partaj se pot realiza in una – trei sedinte, desi, din nou, aceasta poate varia in functie de numarul si amploarea problemelor.

Un exemplu tipic de sedinta de mediere pentru divort si/sau partaj va incepe prin a oferi participantilor ocazia de a impartasi punctul lor de vedere asupra problemelor, rand pe rand. Odata ce aceste puncte de vedere sunt impartasite, mediatorul va ajuta participantii in identificarea intereselor lor de baza si gasirea de solutii pentru intrepatrunderea acestor interese. La sfarsitul sesiunii vor exista de multe ori (dar nu intotdeauna) puncte de acord care vor fi consemnate, precum si  alte aspecte care vor fi rediscutate in urmatoarele sedinte de mediere.

Toti participantii sunt incurajati sa consulte un avocat pentru a examina proiectul acord, inainte de semnarea acestuia. Avocatii ar putea sa fie consultati, odata ce un acord se apropie de finalizare (dar nu este definitivat). In urmatoarea sedinta de mediere, participantii pot discuta diferitele sugestii facute de avocati.

In scopul de a finaliza un divort si/sau partaj, nu exista alte documente care trebuie pregatite in  afara de Acordul de mediere si Procesul verbal de incheiere a medierii. Aceste documente sunt pregatite de catre mediator.

Scopul final al medierii unui divort si/sau partaj este de a obtine cel mai bun posibil acord pentru tine si familia ta.
Cel mai bun acord la care se poate ajunge este unul care are cea mai mare valoare si satisface cel mai bine interesele tuturor participantilor.

Written by

http://mediatorbucurestimustateanu.ro/

Filed under: Mediator Bucuresti · Tags:

Leave a Reply

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>