Articles Comments

Mediator Bucuresti Petru MUSTATEANU » FEATURED, Mediator Bucuresti » Mediere divort -Mediator divort – Divortul prin mediere si interesul superior al copilului

Mediere divort -Mediator divort – Divortul prin mediere si interesul superior al copilului

Cand doi oameni aflati intr-o casatorie in urma careia au rezultat si copii hotarasc sa renunte la a mai fi sot si sotie, trebuie sa oficializeze desfacerea casatoriei fara furie si fara a lua din cauza grabei si a nervilor hotarari ce pot avea efecte negative atat asupra lor, cat si a propriilor copii.

Prin divort doua persoane inceteaza sa mai fie sot si sotie, dar nu vor inceta niciodata sa fie parinti. De multe ori parintii neglijeaza interesul superior al copilului si, din razbunare, priveaza copilul de dreptul de a se bucura si de prezenta celuilalt parinte, prin solicitari absurde in instanta, ceea ce pe termen lung ii poate crea minorului traume severe si modificari la nivelul comportamentului si al personalitatii.

Daca procesul de divort in instanta stabileste in baza unor legi stricte locuinta copilului dupa desfacerea casatoriei, prin mediere, parintii pot gasi calea cea mai buna pentru interesul superior al copilului, pentru care cel mai mare cadou pe care un parinte i-l poate face estecuvantul NOI.

Tehnic vorbind o hotarare in instanta peste vointa partilor nici nu poate fi pusa in executare. Altfel spus, daca parintii divortati hotarasc sa ingrijeasca copilul cu intelegere stand in timpul saptamanii la domiciliul mamei, iar in weekend la cel al tatalui, nici nu mai conteaza daca instanta ar zice invers. Pentru ca intelegerea parintilor de a-si creste copilul cu dragoste nu o poate schimba nicio instanta din lume.

Or medierea tocmai asta ofera. Prin procedura de mediere, mediatorul conduce partile la a-si gasi resursele de umanitate, de iubire fata de propriu copil, de gasire a celei mai bune solutii de crestere si educare a minorului si dupa desfacerea castoriei, si nu a de a stabili imperativ domicilui fortat al unui suflet de copil in baza unei anchete sociale facute de niste functionari.

Daca vrei sa afli mai multe despre mediere, apeleaza la un mediator! Informarea despre mediere este gratuita.

 

Mediator Petru Mustateanu

Written by

http://mediatorbucurestimustateanu.ro/

Filed under: FEATURED, Mediator Bucuresti · Tags: , , , ,

2 Responses to "Mediere divort -Mediator divort – Divortul prin mediere si interesul superior al copilului"

  1. Simona Costea says:

    Mi-am vazut linistea datorita dumneavoastra.Ideea cu planul parental e excelenta pentru ca copii sa se bucure de ambii parinti. Multumim pentru ca ati avut rabdare cu noi :)

  2. Rodica says:

    Nimeni nu a avut rabdarea dumneavoastra cu noi. Nu credeam eu ca ajung la o intelegere cu ” fostul” nici picata cu ceara :) Dar, daca faceam pariul ala inainte cu dmv, acum eram buna de plata :)

Leave a Reply

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>